Tweede zege basketbaldames van ZAC

| 17-10-2011

De basketbaldames van ZAC hebben de thuiswedstrijd tegen Jugglers 2 uit Enschede met 60-56 gewonnen. Het duel ging lange tijd gelijk op, waarna ZAC in de slotfase net iets sterker bleek. De zege betekende de tweede in drie wedstrijden voor de debutant in de rayonhoofdklasse.

In het begin van de partij leek het een makkelijke middag voor ZAC te worden. De ploeg was gretig, verdedigde goed en scoorde makkelijk. Het leverde een 15-3 voorsprong op. Toch kwam Jugglers beter in de wedstrijd, onder meer doordat de Zwolse formatie van Jan Verhoeff enkele vrije worpen miste. Desondanks werd het eerste kwart met een ruime voorsprong van 19-11 afgesloten. Bij rust was er van die marge nog maar drie punten over. De 30-27 tussenstand was vooral een gevolg van een gebrek aan scherpte en een stukje onzekerheid.

ZAC maakte in de rust enkele duidelijke afspraken over het scherper dekken en dat had even effect. De Zwolse basketbaldames liepen uit naar 36-29, maar toen haperde de aanvalsmachine opnieuw. Jugglers profiteerde en kwam zelfs op een 44-49 voorsprong aan het begin van het laatste kwart. Toch kwam de zege van ZAC niet in gevaar, doordat er nog een tandje bij geschakeld kon worden. De speelsters met de meeste scores waren Marlies Verhoeff (15), Pleuni de Boer (12) en Lincy Brummelhuis (10).

Basketbal, ZAC Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws