Tweede veldritzege voor Mickey Nijkamp

| 08-11-2010

Mickey Nijkamp van Hanzerenners Zwolle heeft zondag haar tweede overwinning van het veldritseizoen geboekt. Op het zware parcours bij wielerbaan De Sumpel in Almelo wist Mickey de concurrentie in categorie 1 ver achter zich te laten.

Naast Mickey waren ook Ilse Grit en Phaedra Krol van de partij in Almelo. Voor Ilse Grit verliep de veldrit in categorie 2 een stuk minder voorspoedig. Ze moest ze na een valpartij en materiaalpech al na één ronde de wedstrijd staken. Phaedra Krol maakte haar debuut bij het veldrijden en wist keurig als veertiende te eindigen. Een dag eerder waren Mickey en Ilse ook al actief op het prachtige parcours van DRC de Mol in Dordrecht.

In categorie 1 had Mickey zaterdag een rommelige start, waardoor rivaal Lucas Janssen uit Papendrecht direct een voorsprong wist te pakken. In de achtervolging wist Mickey nog wel wat terrein terug te winnen, maar niet genoeg. Ze moest dus genoegen nemen met een tweede plek. Bij Ilse Grit in categorie 2 werd direct flink gas gegeven, waardoor het deelnemersveld direct uit elkaar viel. Op het zware parcours met veel hoogteverschil wist Ilse zich echter terug te vechten tot een mooie zevende plaats.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws