Tweede Peperbustocht met nieuwe routes

| 13-06-2017

Toerclub Swolland organiseert zaterdag 17 juni voor de tweede keer de Salverda Peperbustocht. De toertocht wordt gehouden in en rond Zwolle en kent voor deze editie nieuwe routes. Zo worden onder meer de Holterberg en de Lemelerberg beklommen. “Op deze manier kunnen de deelnemers genieten van het prachtige Sallandse landschap”, vertelt Frens Luning namens de organisatie.

© Annet van Raalten

De eerste editie van de Salverda Peperbustocht viel vorig jaar in de smaak en zodoende ging de organisatie direct aan de slag voor editie twee. Er werd besloten om voor nieuwe routes te gaan, om zo de tocht nog leuker en uitdagender te maken. “Er ligt nu een heel gevarieerd parcours”, begint Luning. “Vorig jaar werd er getracht om zoveel mogelijk rond Zwolle te blijven, maar nu gaan we verder Salland in. Inclusief de bijbehorende heuvels, zoals de Holterberg. Je kunt dus ook nog de benen testen en de strijd aangaan met je medefietsers. Het zijn hele aantrekkelijke routes. Een prima uitje.”

Deelnemers kunnen kiezen voor een route 85, 115 of 150 kilometer. De start is op sportpark De Pelikaan en daar kunnen de fietsers tussen 8.00 en10.00 uur aan de toertocht beginnen. Er wordt gegokt op een minimaal aantal deelnemers van driehonderd. “Als het onder dat aantal blijft, dan zou dat wel teleurstellend zijn. Al is het weersafhankelijk, want tegenwoordig zijn er voldoende alternatieven om het even uit te stellen”, roept Luning. Het inschrijven vindt plaats op de startlocatie, daar waar iedere liefhebber zich kan aanmelden. Kosten bedragen 4 euro voor NTFU-leden, niet-leden betalen 6 euro. De organisatoren gaan uit van een mooie dag. “Wij zijn blij als iedereen tevreden terugkomt en er een behoorlijk aantal fietsers heeft meegedaan. We hebben er heel veel zin in.”

Wielrennen, Toerclub Swolland, Peperbustocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws