Tweede editie Zwemloop minder in trek

| 15-05-2018

De tweede editie van de Zwemloop kent minder deelnemers dan die van vorig jaar. Waren er in 2017 nog twee series nodig om alle volwassenen te herbergen, ditmaal gaat het in één serie gebeuren. “Helaas is het iets minder, al is het wel makkelijker te organiseren. Blijkbaar loopt nog niet iedereen er warm voor”, vertelt organisator Peter van Grootheest over het evenement van woensdag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwemloop wordt gehouden in en rond het Openluchtbad, waar de deelnemers eerst een aantal baantjes zwemmen. Als die eenmaal zijn afgelegd, lopen de atleten één of meerdere rondes over het terrein van het zwembad. Kinderen van 8 tot en met 15 jaar starten om 17.00 uur. En vanaf 20.00 uur is het de beurt aan de deelnemers van 16 jaar en ouder. “De tijden waren eerst anders, maar er is ’s avonds dus maar één serie. Vorig jaar werkten de dames en heren apart hun afstand af, nu is dat gezamenlijk. Bij de jeugd zijn er 25 deelnemers, ’s avonds 42. Op de dag zelf is het nog mogelijk om je in te schrijven, tot het bad vol is”, zegt Van Grootheest.

Het aantal deelnemers is dan wel wat kleiner, toch verschijnen er enkele bekende atleten aan de start. Zo doet Erwin Akkerman, die vorig jaar de Zwemloop op zijn naam zette, weer mee. En ook René Poppe is van de partij. “Daarnaast doen er veel leden van ZV 44 mee, maar het is afwachten of zij ook goed kunnen lopen”, weet Van Grootheest, die nog een paar voorbereidingen moet treffen om er een geslaagd evenement van te maken. De toegang voor het publiek is in principe gratis, al is ’s middags het bad gewoon geopend voor andere bezoekers. “Als je alleen komt kijken, dan is de toegang wel gratis. Nu hopen dat het niet gaat regenen.”

Hardlopen, Zwemmen, Openluchtzwembad, Peter van Grootheest, Zwemloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws