Tweede editie Windesheim Run op 1 juni

| 13-05-2014

“De eerste editie was goed voor twintig deelnemers. We hopen dat er dit jaar in ieder geval meer mensen meedoen.” Dit zegt Lesley van Elteren, één van de organisatoren van de Windesheim-Windesheim-Windesheim Run. De organisatoren hopen dat de loop, dit jaar op 1 juni, een vaste plek op de kalender krijgt. “Daarom hebben we gekozen voor een officiële afstand. We lopen nu 21,5 kilometer, de halve marathon.”

De run beleefde in 2013 haar vuurdoop en die eerste editie was goed voor twintig deelnemers. Dit jaar hoopt de organisatie op meer lopers en mede daarom is er gekozen voor de zondag. “Op zondag kunnen de meeste mensen en het is ook twee weken voor de Zwolse Halve Marathon. De deelnemers kunnen onze loop dus gebruiken als voorbereiding op dat evenement”, legt Van Elteren uit. Het parcours begint op 1 juni bij Hogeschool Windesheim, om vervolgens koers te zetten naar het dorpje Windesheim. Daar aangekomen lopen de deelnemers weer terug naar de school. “En dat is in totaal een afstand van 21,5 kilometer.”

De afstand kan individueel worden gelopen, maar ook in een estafette als duo of als viertal. Daarnaast begint de dag met een kidsrun. “Dat is een ronde van hooguit een kilometer. De kinderen lopen om de school.” Tijdens het evenement wordt er geld ingezameld voor het Roparun-team van Windesheim. “Alle kosten worden gesponsord, waardoor het ingezamelde geld volledig naar het team gaat. Uiteindelijk schenken zij het bedrag aan mensen die vechten tegen kanker”, zegt Van Elteren. Inschrijven voor de Windesheim-Windesheim-Windesheim Run kan door te mailen naar wwwrunno@spmoutlook.com. Voor deelname aan de Kidrsrun betaal je 5 euro, de overige disciplines kosten 7,50 euro per persoon.

Hardlopen, Hogeschool Windesheim, Windesheim Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws