Twee Zwollenaren gaan voor wereldrecord

| 20-06-2017

De Zwollenaren Emma Vercoulen en Marten Arthers, teamleden van het Nuon Solar Team, gaan woensdag een gooi doen naar het wereldrecord twaalf uur zonneracen. De race met de Nuna op de testbaan van de RDW in Lelystad is de eerste grote praktijktest voor het nieuwe team, dat in oktober hoopt wereldkampioen te worden in Australië. Vercoulen is één van de coureurs, Albers is chef engineer.

© Hans-Peter van Velthoven

Hoewel er diverse wereldrecords bestaan voor zonneracen - zoals maximale snelheid en totale race-afstand - is er nog nooit een officieel twaalf-uurs afstandsrecord neergezet in een zonneauto. Met een zo groot mogelijke afstand wil het Nuon Solar Team andere zonneteams ter wereld uitdagen. De inzet is om met minimaal 750 kilometer een afstand neer te zetten, waar de concurrenten hun tanden op stuk kunnen bijten. Een flinke uitdaging, vooral omdat het in Nederland nooit zeker is of en hoe lang de zon schijnt. Ook niet op de langste dag van het jaar. Het team start bij zonsopgang met racen, om twaalf uur later te finishen. Daarmee heeft het team ook een primeur, want nooit eerder racete het Nuon Solar Team op Nederlandse bodem.

De Zwolse Emma Vercoulen studeert werktuigbouwkunde aan TU Delft en is dit jaar één van de structureel ontwerpers van het Nuon Solar Team. Daarnaast kruipt ze straks in Australië, maar ook nu in Nederland, achter het stuur als coureur. Ook de chief engineer Marten Albers komt uit Zwolle. Marten studeert natuurkunde aan de TU Delft. De wereldrecordpoging biedt fans, familieleden, partners en andere betrokkenen de kans om het team in volle actie te zien. Ook voor wie er niet bij kan zijn in Lelystad, is het Nuon Solar Team goed te volgen tijdens de recordpoging. Videobeelden van de race en de finish zijn de hele dag te zien via een livestream op www.nuonsolarteam.com.

Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws