Twee top tien-plekken Hanzerenners op NK

| 15-06-2012

De junioren van Hanzerenners Zwolle hebben afgelopen weekend fantastisch gepresteerd op het NK in Elim. De 10-jarige Mickey Nijkamp werd in Drente net als vorig jaar nationaal wielerkampioen, maar er was meer succes. Hanzerenners kwam met twee jongens en negen meiden naar Elim en keerde aan het einde van de dag niet alleen met één nationale titel huiswaarts, maar behaalde ook twee top tien-noteringen.

© Esther Krol-Reimert

Het programma van het NK startte met de jongens categorie 5 en dus mocht Ferron Homan al om 8.00 uur vertrekken. Er werd direct hard gereden en Ferron moest in de eerste van vijf ronden een gaatje laten vallen die niet meer gedicht kon worden. Het peloton liep steeds verder uit, meer dan een 52ste plek zat er voor Homan niet in. Voor Phaedra Krol eindigde haar wedstrijd ook teleurstellend. Phaedra ondervond veel hinder van een valpartij van een week eerder, maar wist zich wel te handhaven in het peloton. In een massasprint van 44 rensters werd ze uiteindelijk 34ste, terwijl vooraf was gehoopt op een plek bij de eerste tien. Bij de meisjes 14 jaar had Maaike Brandwagt voor het laatst de kans om als jeugdrenster een goede klassering te rijden op een NK. Ze finishte op plek 17 in een koers die ook in de massasprint werd beslist. Caya Krol werd bij de meisjes 12 jaar veertigste.

In de categorie meisjes 11 jaar verschenen maar liefst drie Hanzerenners aan de start. Voor Ilse Grit was het al haar derde nationale kampioenschap, terwijl Ruth van Hulst en Samira van Zuthem hun debuut op een NK maakten. Ilse was dan ook gebrand op een goede klassering en dat lukte ook. Voor de laatste bocht leek ze een top vijf-klassering niet meer te redden, maar op het laatste kleine rechte stukje voor de streep heeft ze dankzij een goede eindsprint toch nog een paar plaatsen goed weten te maken. Ze eindigde heel knap en naar eigen tevredenheid op een fantastische vijfde plek. Ruth had wat pech, raakte bijna betrokken bij een valpartij en moest één keer haar ketting er opnieuw opleggen. Ze verloor dan ook aansluiting met de kopgroep en kon niet voor de eerste plaatsen meesprinten, maar werd 23ste. Samira was wat gespannen, startte ongelukkig, maar herstelde zich daarna prima met een 38ste plek als resultaat.

Jurre Grit stond ontspannen aan de start bij categorie jongens 2, ondanks het feit dat het ook zijn eerste NK was. Al in de eerste ronde kwam hij er echter achter dat de voor hem onbekende tegenstanders wel erg hard konden fietsen. Hij kon in de eerste ronde net niet mee met de eerste twee groepen en moest een kleine inhaalrace rijden. Door de harde wind kwam de kopgroep niet meer in zicht en was een mooie plek in de middenmoot het maximaal haalbare. In de categorie meisjes 9 jaar kwam Cecilia van Zuthem aan de start. Ze kon zich knap in de kopgroep handhaven, maar moest tegen het einde van de koers genoegen nemen met een plekje in de derde groep. Bij het in gaan van de laatste bocht reed ze op een dertiende plaats, maar in de eindsprint passeerde ze er nog drie en werd knap tiende. Als allerlaatste mocht Fleur Nijkamp (meisjes 8 jaar) starten. Na een rommelige start bleek al snel het tempo erg hoog te liggen, maar wist ze haar eerste NK toch netjes uit te rijden met een mooie twaalfde plek in de uitslag.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit, Caya Krol, Jurre Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws