Twee NTFU-sterren voor Ster Toereditie

| 18-05-2015

Op initiatief van de Stichting Sport Evenementen (SSE) wordt zaterdag 20 juni voor de tweede keer Ster van Zwolle Toereditie gehouden. De SSE, ook organisator van de jaarlijkse internationale openingsklassieker, heeft voor de technische uitvoering van de toertocht de hulp ingeroepen van Toerclub Swolland. De Ster van Zwolle Toertocht is, vanwege de goede organisatie, door de NTFU bekroond met twee sterren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De toerfietsers kunnen zich zaterdag 20 juni tussen 8.00 en 9.30 uur in laten schrijven op sportpark De Pelikaan aan de Haersterveerweg 2 in Zwolle. Deelnemers die met de auto komen kunnen parkeren bij het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 in Zwolle. Er kan gekozen worden uit de afstanden 85 en 130 km. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor leden van de NTFU en 6 euro voor niet-leden. Namens Swolland zijn de gepijlde routes uitgezet door rittencoördinator Frens Luning. Hij vertelt dat gedeeltelijk gebruik is gemaakt van het wedstrijdparcours van de Ster van Zwolle. “Niet alle wegen van de klassieker zijn geschikt voor toerfietsers”, zegt Luning, die de routes voor de recreatieve Ster van Zwolle voor de doelgroep ‘attractief en aantrekkelijk’ noemt.

Toerclub Swolland organiseert jaarlijks meerdere toertochten. Vaak wordt daarvoor uitgeweken naar de Veluwe. De Stichting Sport Evenementen vindt echter dat Zwolle, als hoofdstad van Overijssel én als Nederlandse Fietsstad 2014, ook een eigen toertocht moet hebben. Zaterdag 20 juni kunnen de toerfietsers weer vanuit de Overijsselse hoofdstad op pad in het Vechtdal, Salland en de IJsseldelta voor hun eigen Ster van Zwolle. Meer informatie is te verkrijgen op de websites www.destervanzwolle.nl en www.swolland.nl.

Wielrennen, Toerclub Swolland, Ster van Zwolle Toereditie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws