Twee Nederlandse titels voor karateka’s

| 26-11-2017

De Nederlandse kampioenschappen karate voor de jeugd tot en met 21 jaar hebben Mossel-Boot twee nationale titels opgeleverd. Luna Helbers, die vorige week al succesvol was op de open Nederlandse kampioenschappen, was ditmaal opnieuw de sterkste, terwijl Dylan van Moerkerk in de klasse tot 21 jaar de titel won. Hij was in de finale te sterk voor Thomas van der Meijden.

Luna Helbers, vorige week al kampioen bij de meisjes 14-15 jaar op de open Nederlandse kampioenschappen, liet direct zien dat ze in vorm is. In de halve finale won ze verrassend van de nummer één van Nederland, Nadine Hollander. Helbers draaide uiterst gefocust en vooral slim en pakte de winst met klein verschil. In de finale was ze in een spannende wedstrijd met 2-0 te sterk voor titelverdediger Annemijn Gombert-Hekelaar. Dylan van Moerkerk was de tweede die een titel wist te bemachtigen. Hij straalde veel vertrouwen uit en won in de finale met 3-1 van Thomas van der Meijden.

Joël van Moerkerk nam in zijn finale een voorsprong tegen Brian Timmermans, maar kon het niet vasthouden en moest genoegen nemen met zilver. Eervolle derde plaatsen waren er voor Jermaine Beni, Zohra Rahimi, Chantal Wtz, Arun Leusink en Peter Blaauwgeers. Tijmen Hasselt en Tom Helbers kwamen tot een vierde plaats.

Karate, Budo Stichting Boot, Vechtsporten, Dylan van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws