Twee nederlagen voor Landstede in België

| 25-09-2016

Landstede Basketbal is er dit weekend niet in geslaagd om op Belgische bodem een overwinning te boeken. De ploeg van coach Herman van den Belt ging zaterdagavond in Aalst met 100-77 onderuit tegen Crelan Okapi Aalstar. En zondagavond werd er in het Belgische Hasselt opnieuw verloren. Hubo Limburg United bleek in het tweede oefenduel van het weekend met 76-69 net iets te sterk.

© Geert Segers

De Zwollenaren begonnen zaterdag goed aan de oefenwedstrijd tegen Crelan Okapi Aalstar. Dankzij scores van J.T. Tiller en J.T. Yoho nam Landstede Basketbal een 5-10 voorsprong. De thuisploeg liet het gaatje echter niet groter worden en knokte zich terug naar 19-19. Yoho pakte aan het einde van de eerste periode nog uit met een verre driepunter (21-24), maar in de buzzer deed Max Landis namens de Belgische formatie iets terug: 23-24. Ook in het tweede kwart bleef Landstede lang aan de juiste kant van de score, want de Zwollenaren schoten werkelijk uit alle hoeken raak. De kentering in de wedstrijd kwam er bij een stand van 36-36. In korte tijd liep Okapi uit naar 52-40 en even later gingen beide ploegen rusten met een 54-45 stand. Na rust bleven de Belgen de dienst uitmaken. Via 77-56 (eind derde kwart) eindigde het oefenduel uiteindelijk in 100-77. Clayton Vette (15), J.T. Yoho en Mike Schilder (11) tekenden voor de meeste Zwolse punten.

Een dag later (zondag) volgde in Hasselt de ontmoeting met Hubo Limburg United. En in die oefenwedstrijd kwam de Zwolse ploeg wat moeizaam op gang. Na tien minuten spelen keek Landstede dan ook tegen een 21-11 achterstand aan. In het tweede kwart herpakten de Zwollenaren zich en kwamen terug tot 41-38. Mede dankzij Nick Oudendag, die halverwege de wedstrijd al veertien punten achter zijn naam had staan. In het derde kwart bleven de verschillen klein (56-53). Het team van coach Herman van den Belt knokte voor wat het waard was, maar verloor de wedstrijd desondanks met 76-69. Namens Landstede Basketbal namen Clayton Vette (20), J.T. Yoho (15) en Nick Oudendag (14) de meeste punten voor hun rekening.

Landstede Hammers, Landstede

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws