Twee nationale titels voor Kirsten Wild

| 29-12-2014

Kirsten Wild heeft zondag op de tweede dag van het NK baanwielrennen twee nationale titels aan haar palmares toegevoegd. Nadat de 32-jarige Zwolse eerst de individuele achtervolging op haar naam wist te brengen, was ze een paar uur later ook de sterkste op de puntenkoers. Beide keren kreeg ze haar ploeggenote Amy Pieters van Giant-Shimano als tweede mee op het ereschavot.

Wild kon zich voorstellen dat veel mensen haar als de grote favoriet hadden gezien, maar dat zag ze zelf anders. “Ik ben ziek geweest en heb een paar dagen voor dit NK nog even gevreesd dat ik misschien het kampioenschap moest afzeggen. Maar ik blijk net op tijd weer in orde. Ik had in de kwalificaties van de achtervolging nog wel wat berekend gereden om puur alleen de finale te kunnen halen en had gelukkig de nodige power om te kunnen winnen.” Achter Amy Pieters eindigde Winanda Spoor als derde en daarmee kreeg het ereschavot dezelfde bezetting als vorig jaar.

Op de puntenkoers was Wild opnieuw de sterkste. Al moest ze wel op de laatste sprint wachten om Amy Pieters definitief van de winst te houden, met drie punten verschil. Nina Kessler eindigde als derde. Het publiek in Omnisport Apeldoorn zag uitlooppogingen van Winanda Spoor en Roxane Knetemann op niets uitlopen, waarna de laatste sprint Wild haar tweede titel opleverde. “Op een tactisch onderdeel als deze blijft het opletten, maar het speelt me zeker in de kaart dat ik veel internationale ervaring heb op dit onderdeel omdat ik veel omniums rijd in een jaar.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws