Twee keer goud voor PEC-atleten op NK

| 06-02-2011

PEC-atleten Inge de Wolf en Maureen Rots hebben een gouden medaille gewonnen op het Nederlands kampioenschap indooratletiek voor junioren in Apeldoorn. Inge was bij het verspringen de beste bij de meisjes B. Met haar winnende afstand van 5.75 meter liet ze tevens een clubrecord noteren. Maureen veroverde haar gouden plak bij het hoogspringen door als enige over 1.65 meter te gaan. Eerder al werd ze derde bij het verspringen bij de meisjes A.

Jeroen van Calker trad in Apeldoorn sinds lange tijd weer aan op een 800 meter. Zijn 2.00’31 bleek net niet voldoende voor een finaleplaats. Inge de Wolf sprintte in de series 60 meter naar een nieuw clubrecord van 7,95 seconden, maar in de finale kwam ze niet meer aan die scherpe tijd. Een tijd van 8,22 seconden leverde haar de achtste plaats op. Yvette van der Worp liep de 60 meter in 8,29 seconden. Bij het verspringen kwam zij tot een zevende plaats in de finale met 5.37 meter. Ingmar van der Lucht strandde in de series 60 meter, terwijl Kjell Wolters vanwege een blessure verstek moest laten gaan.

Gaard van Vugt, voormalig lid van Ciko ’66 en momenteel studerend in Zwolle, kwam voor het eerst op een Nederlands kampioenschap in het groen-wit van AV PEC 1910 uit. Op zijn specialiteit liep de Nederlands outdoorkampioen 110 meter horden van 2010 in de finale naar een zesde plaats.

Atletiek, PEC 1910, Maureen Rots, Kjell Wolters, Inge de Wolf, Yvette van der Worp, Ingmar van der Lucht, Jeroen van Calker, Gaard van Vugt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws