Twee keer goud Hanzerenners in Raalte

| 09-05-2012

De jeugdrijders van Hanzerenners Zwolle hebben in de Jeugdronde van Raalte prima prestaties geleverd. Mickey Nijkamp kwam afgelopen zondag als eerste over de meet in categorie 2. Zij gaf met nog één ronde te gaan een grote voorsprong niet meer weg. Ook Ilse Grit eindigde op de hoogste trede. Zij schreef de wedstrijd op haar naam in categorie 3.

In categorie 1 met de jongste renners lag het tempo erg hoog in de kopgroep. Hierdoor kwamen Cecilia van Zuthem (14) en Fleur Nijkamp (20) er niet aan te pas. Naast Mickey Nijkamp kwamen ook Jurre Grit en Marco Veldkamp in actie in categorie 2. Zij eindigden respectievelijk als achtste en zeventiende. In categorie 3 was winnares Ilse Grit onder andere haar clubgenoten Ruth van Hulst (11), Joost Dekkers (15) en Samira van Zuthem (19) te snel af, die alle drie lang konden meekomen in het peloton.

In categorie 4 was Caya Krol met de dertigste plaats de beste Hanzerenner. Matthijs van Bolhuis (33), Ard Stuiver (38) en Jarno Born (45) deden niet veel voor haar onder. Phaedro Krol finishte in categorie 5 als twaalfde. Ferron Homan (18) eindigde ook goed voorin, Bas Dijkslag (36) kwam binnen in de groep achtervolgers. En tot slot was de prestatie van Maaike Brandwagt in categorie 6 goed voor plaats dertien. Aankomende zaterdag staat de Jeugdronde van Oldenzaal op het programma.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws