Twee Italianen op huurbasis naar PEC Zwolle

| 2 Maanden geleden.

Op de laatste dag van de transfermarkt heeft PEC Zwolle de selectie versterkt met Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli. De twee Italianen worden voor één seizoen gehuurd van US Sassuolo uit de Serie A. “Gianluca is een boomlange spits en Alessandro een voetballende verdediger”, meldt technisch directeur Gerard Nijkamp.

© PEC Zwolle Media

De twee aanwinsten stonden vrijdag al op het trainingsveld. Zaterdag wordt ook de Australische doelman Dean Bouzanis nog op het veld verwacht en daarmee is de selectie rond. “Met het aantrekken van Gianluca en Alessandro ben ik zeer content. Het zijn twee talentvolle spelers, die niet voor niets sinds jaar en dag uitkomen voor de vertegenwoordigende elftallen van Italië. De jongelingen zijn nu in een fase aanbeland dat ze een podium nodig hebben om zich te laten gelden. Wij bieden ze graag deze kans”, reageert Nijkamp.

Voor Scamacca is het zijn tweede avontuur in Nederland, want eerder was hij al onderdeel van de jeugdopleiding van PSV. Tripaldelli speelde in de jeugdopleidingen van Juventus en Sassuolo. Nijkamp: “Deze spelers zorgen ervoor dat de concurrentie binnen de selectie verder toeneemt en de technische staf uit meerdere soorten voetballers kan kiezen.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Gianluca Scamacca, Alessandro Tripaldelli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws