Twee bronzen medailles voor turnsters

| 15-04-2014

De Zwolse turnsters Morgan Smit en Dilara Noordman hebben zaterdag beide een bronzen medaille overgehouden aan de regiowedstrijd in Rijssen. De jeugdleden van Kwiek en Lenig turnden beide een prima wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in twee podiumplaatsen. Ook Dewey Groothand, Thera Tanamal en Rochely Figuereo-Gonzalez kwamen in actie.

Nadat de afgelopen weken de oudere turnsters al in actie kwamen, was het afgelopen zaterdag tijd voor de turnsters van de toekomst. De meisjes, geboren in 2006 en 2007, kwamen uit in drie verschillende wedstrijden. Thera Tanamal kwam als eerste in de hal en boekte direct Zwols succes. Op niveau D2 liet zij op de vier toestellen mooie dingen zien, wat haar uiteindelijk een prima zesde plaats opleverde. In de volgende wedstrijd was het de beurt aan Dewey Groothand en Morgan Smit. Laatstgenoemde gooide hoge ogen en kwam, ondanks een lichte polsblessure, tot een knappe bronzen medaille.

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Rochely en Dilara. De turnsters lieten hun kunsten zien in niveau D2 en kwamen beide tot een prima prestatie. Rochely maakte een inschattingsfout op balk, wat haar een punt kostte, maar uiteindelijk kwam zij tot een achtste plaats. Dilara sloot de turndag op mooie wijze af, want ook voor haar was er een medaille weggelegd. Na vier toestellen bleek zij verrassend de derde plaats te hebben bemachtigd, waardoor ook zij het brons kreeg omgehangen. Zodoende keerde de turnformatie terug met twee prijzen.

Turnen, Kwiek en Lenig, Morgan Smit, Dewey Groothand, Thera Tanamal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws