Twee bekers voor Basketball Academy

| 30-03-2014

Dubbel feest voor de Basketball Academy Zwolle, de jeugdopleiding van Landstede Basketbal. Zondag pakte in het Landstede Sportcentrum zowel het team onder 18 jaar (U18) als het team onder 20 jaar (U20) de nationale beker. U18 was met 95-68 veel te sterk voor UBALL uit Utrecht. En de oudste lichting van de academy trok in een zinderende finale tegen SPM Shoeters uit Den Bosch - na verlenging - aan het langste eind: 76-75.

De U20-finale was in de eerste helft een volledig gelijk opgaande strijd, die resulteerde in een 39-39 ruststand. Pas halverwege het derde kwart nam de Zwolse ploeg een kleine voorsprong van vier punten, die het aan het einde van het derde kwart nog iets uitbouwde naar 56-51. Het bleef razend spannend in het vierde kwart met mooie staaltjes basketbal aan beide kanten. Shoeters kwam weer op gelijke hoogte (61-61), maar het lukte de formatie uit Den Bosch nooit om op voorsprong te komen. Een bizarre driepunter van Shoeters zorgde vijf seconden voor tijd voor een verlenging: 68-68. Daarin kwam het U20-team van de Basketball Academy Zwolle, onder leiding van coach Mark van Schutterhoef, weliswaar op achterstand, maar slaagde er in om op het juiste moment aan de goede kant van de score te geraken: 76-75.

Eerder op de dag gaf het Zwolse U18-team al het goede voorbeeld. De formatie van coach Cyril Weerkamp nam via een sterk eerste kwart een 34-21 voorsprong, maar zag UBALL in het tweede kwart terugkomen tot 51-46. Na de rust was het toch weer het Zwolse talententeam dat het voortouw nam en dit keer kon UBALL niet meer aanhaken. Via 78-58 aan het einde van hert derde kwart was het verschil tussen beide ploegen uiteindelijk 27 punten en kon het Zwolse feest beginnen.

Basketbal, Landstede Hammers, Landstede Sportcentrum, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws