Twee aanwinsten voor Topvolleybal Zwolle

| 30-06-2016

Topvolleybal Zwolle heeft opnieuw twee spelers aan de selectie toegevoegd. De Zwolse eredivisionist krijgt aankomend seizoen de beschikking over Hugo Noomen en Ruben Kerkhof, die respectievelijk overkomen van Rebelle Dieren en Apollo 8. “Het zijn welkome versterkingen. We zijn nu sowieso nog op zoek naar drie spelers”, zegt trainer Thijs van Noorden.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het samenstellen van de selectie blijkt een behoorlijke klus. In een eerder stadium werden er al vier spelers vastgelegd, waaronder Jelle Hilarius en Frank Lubberts. Daarnaast doen er meerdere spelers van het tweede team van VC Zwolle mee, die per direct versterking krijgen van Noomen en Kerkhof. Noomen is een 20-jarige middenman, die via Harry van den Brink bij Van Noorden op de radar kwam. “Een waardevolle tip, want hij is een geschikte vent. Hugo is enthousiast en ambitieus en past in onze ploeg”, zegt de coach, die ook Ruben Kerkhof aan zijn lijstje met manschappen kan toevoegen. Kerkhof is 18 jaar en speelt als passer-loper. “Een jong ventje, maar wel heel talentvol. Hij is onder andere Nederlands kampioen beachvolleybal geweest.”

Met deze twee aanwinsten komt de teller qua spelers op zes. Een twaalfkoppige selectie heeft Van Noorden al uit zijn hoofd gezet. “Dat is ook niet per se nodig, omdat er vanuit het tweede vier spelers meetrainen. De mogelijkheden zijn op dit moment beperkt, dat merken we wel.” Toch is de trainer nog wel volop op zoek naar aanvullingen. “We kijken nog naar een spelverdeler, ook om Frank Lubberts af en toe te kunnen vervangen. En daarnaast hopen we nog op twee passer-lopers. Op die positie hebben we wel twee jongens uit het tweede, maar het liefst hebben we er nog structureel twee bij.”

Volleybal, VC Zwolle, Thijs van Noorden, Topvolleybal Zwolle, Hugo Noomen, Ruben Kerkhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws