Twan Zuidmeer pakt Zwolse Gouden Schoen

| 12-06-2015

Twan Zuidmeer is vrijdagavond gekroond tot winnaar van de Zwolse Gouden Schoen. De spits van kampioen SVI A1 kwam in de eindstrijd niet tot scoren, al benutte hij in de beslissende strafschoppenserie wel de winnende penalty. In totaal trof Zuidmeer tijdens het gehele Zwols Kampioenschap Voetbal liefst elf keer doel. “De beker krijgt thuis een mooi plekje. Maar deze komt de hele ploeg toe”, reageert hij als een volleerd prof.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De strijd om de Zwolse Gouden Schoen ging dit jaar tussen Twan Zuidmeer, Twan Zuidmeer en nog eens Twan Zuidmeer. Joey Groen kwam na de eerste speelronde aan kop, maar lang kon hij daar niet van genieten. In de tweede poulewedstrijd trof Zuidmeer tegen SV Zwolle A1 liefst zeven keer doel, waarmee hij direct een gapend gat sloeg. “Dat was echt een fenomenale wedstrijd. Alle ballen vlogen binnen en we bleven er maar voor gaan. Na die wedstrijd ging ik er toch echt in geloven”, vertelt hij. In de daaropvolgende halve finale scoorde Zuidmeer er weer twee en daarmee kwam zijn totaal in drie wedstrijden op elf. Voor elke spits een gemiddelde om zijn of haar vingers bij af te likken.

In de finale van vrijdag kwam de goaltjesdief niet tot scoren, maar dat kon hem na afloop vrij weinig schelen. De cup gaat mee naar Zwolle-Zuid en daar was het allemaal om te doen. Hij sloot als topscorer het toernooi wel op waardige wijze af. De beslissende penalty kwam van zijn voet. “Ik wist dat ik niet moest gaan twijfelen, maar gewoon de bal zo’n beetje door het net schieten. Gelukkig werkte die gedachte goed”, lacht Zuidmeer, die voor het laatst uitkwam op het toernooi voor A-junioren. “Ik heb vier keer meegedaan en telkens lukte het niet om te winnen. Even was ik bang dat het weer niet ging gebeuren, maar gelukkig kwam het goed. Dat voelt fantastisch.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In het doelpuntenklassement was er op de tweede plaats plek voor Bart Mylanus. De ZAC-spits kwam vrijdag nog tot twee treffers en zette daarmee zijn totaal op zeven. De derde plaats was voor Stan Wissink, eveneens van ZAC. Hij produceerde er vijf. Mike Appelhof (Berkum) en Sertac Yilmaz (Be Quick ’28) maakten er beide vier.

Voetbal, SVI, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws