Twaalf Hanzerenners naar NK op de weg

| 04-06-2014

Twaalf jeugdleden van Hanzerenners Zwolle nemen zondag deel aan het NK wielrennen. In het Zeeuwse Philippine wordt er in veertien verschillende categorieën gestreden om de felbegeerde rood-wit-blauwe shirtjes. De Zwolse renners zijn daarbij zeker niet kansloos. Zo is Jette de Groot in de categorie 1 voor meisjes de regerend Nederlands kampioen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wielrenners uit het district Oost, waar Zwolle onder valt, konden zich tijdens zes wedstrijden kwalificeren voor het NK. De beste vier wedstrijden telden uiteindelijk mee voor de kwalificatie. In Zeeland bijt Miguel van Tintelen zondag het spits af, waarna Cecillia van Zuthem en Isa Nomden in categorie 3 voor meisjes om de titel gaan strijden. Jurre Grit en Julius de Groot starten in categorie 4 voor jongens, terwijl vroeg in de middag drie Hanzerenners in categorie 5 voor meisjes rijden. Ilse Grit, Ruth van Hulst en Samira van Zuthem komen dan in actie. Eerstgenoemde behoort tot de favorieten, want tijdens de kwalificatiewedstijden behaalde zij liefst drie podiumplaatsen.

’s Middags is het vervolgens de beurt aan Caya Krol, die acteert in categorie meisjes 6. Laat in de middag komen Jette de Groot en Loes Nomden ook nog in actie, waarna Brent Nijboer als laatste Hanzerenner in actie komt. Hij sluit de dag af in categorie 2 voor jongens en debuteert daarmee op een Nederlands kampioenschap.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jette de Groot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws