Turnster Maren Bos wint goud op sprong

| 02-06-2014

Kwiek en Lenig-turnster Maren Bos heeft afgelopen zaterdag een gouden medaille overgehouden aan de toestelkampioenschappen in de derde divisie van het district Oost. In Duiven zette Maren een kroon op haar sterke seizoen door op sprong met de eerste plaats aan de haal te gaan. Collega’s Milou van Assen en Chantal Brand eindigden in hun categorieën beide in de top tien.

Maren Bos kwam zaterdag als eerste in actie en zette direct de toon. Op sprong bleek zij over twee uitvoeringen uiteindelijk de beste en ook op de overige toestellen turnde Bos prima. Op brug eindigde de Zwolse als vierde, terwijl vloer haar een zesde plaats opleverde. In de tweede wedstrijd van de dag was het vervolgens de beurt aan Milou van Assen. Ondanks een zeer sterke vloeroefening eindigde Van Assen op dat onderdeel als dertiende, maar op sprong eindigde zij al in de top tien. Op balk bleek haar score van 8,850 goed voor een zesde positie, terwijl ook haar oefening op brug prima verliep. De bijzondere kip-handstand leverde haar uiteindelijk een knappe vijfde plaats op.

Het slotakkoord was zaterdagmiddag voor senior Chantal Brand. Op brug ging de Zwolse voor een podiumplaats, maar door een heel klein foutje kon zij uiteindelijk haar oefening niet afmaken. Op sprong turnde Brand een perfect gestrekte overslag en een half-in-half-uit, waardoor zij een vijfde plek bemachtigde. Ook op balk kwam Brand tot de vijfde score, waarna vloer de afsluiter van de dag betrof. Het lievelingsonderdeel van de senior bracht haar uiteindelijk een mooie zesde positie, waarmee Brand opnieuw liet zien dat zij thuishoort in de derde divisie.

Turnen, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws