TT Zwolle wint in Hilversum van concurrent

| 01-04-2012

Het eerste herenteam van Tafeltennis Zwolle heeft zaterdag goede zaken gedaan in de eerste divisie. In Hilversum werd er door de koploper weliswaar niet sterk gespeeld, maar er werd wel met 4-6 van de directe concurrent gewonnen. Robert Jan van der Heijden won drie enkelpartijen en zegevierde samen met Gerben Last in het dubbelspel. Gert Kobes en Bas Hergelink wisten beiden één keer te winnen.

In een sfeervolle accommodatie trad Hilversum aan met Wouter van de Mark, als vervanger van de nog altijd geblesseerde Frank Rengenhart. De oud-speler van Middelburg deed dat goed en dwong in de eerste wedstrijd Robert Jan tot het uiterste. De tafeltennisser van TT Zwolle won uiteindelijk in vier games (0-1). Tycho Dekkers had vervolgens weinig moeite met Gert Kobes, die zich ergerde aan zowel zijn eigen spel als aan de verbale uitlatingen van Tycho (1-1). Bas Hergelink begon niet scherp genoeg aan zijn wedstrijd tegen verdediger Arnoud Meijer en dat kwam hem op een ruime nederlaag in de eerste game te staan. Daarna herstelde Bas zich goed en won de volgende drie games (1-2).

Door heel veel onnodige foutjes was het dubbelspel het aankijken niet waard. Maar na vijf games bleven Robert Jan en Gerben wel aan de goede kant van de score (1-3). Robert Jan pakte daarna de draad weer op tegen Tycho Dekkers, die hij met goed spel in drie games wist te verslaan (1-4). In de zesde wedstrijd tussen Wouter van de Mark en Bas Hergelink, maakte de jonge speler van TT Zwolle een vermoeide indruk. Hij bewoog matig en stond regelmatig te hoog. De zege ging dan ook in vier games terecht naar Van de Mark (2-4). Gert Kobes ging vervolgens ook onderuit. Hij verloor van de goed spelende Arnoud Meijer (3-4).

Ook tegen Tycho Dekkers bewoog Bas te weinig en had weinig in te brengen, waardoor het na acht gespeelde wedstrijden 4-4 stond. Daarna speelden Robert Jan en Arnoud Meijer een vermakelijke wedstrijd. Na veel lange rallies trok Robert Jan in vier games aan het langste eind (4-5). In het laatste duel wilde Gert Kobes graag met mooie cijfers winnen van Wouter van de Mark, maar hij maakte opnieuw veel onnodige fouten. Wel trok Gert in vijf games de wedstrijd naar zich toe, met als gevolg een 4-6 zege voor Tafeltennis Zwolle.

Het tweede herenteam van Tafeltennis Zwolle ging zaterdag in de thuiswedstrijd hard onderuit tegen Argus 2. Met liefst 0-10. Wilfred Schipper ging ook letterlijk hard onderuit en blesseerde zich daarbij dusdanig dat verder spelen onmogelijk was. Door dit resultaat is het team op een degradatieplaats terechtgekomen en moet volgende week in de rechtstreekse confrontatie tegen Hilversum 4 het verschil worden gemaakt. Bij het eerste damesteam viel de return van Hester Wennink op. Met drie overwinningen droeg zij uitstekend bij aan de 8-2 overwinning op Rapidity 2.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Robert Jan van der Heijden, Gerben Last, Gert Kobes, Bas Hergelink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws