TT Zwolle weet plots weer wat winnen is

| 27-10-2015

Voor Tafeltennis Zwolle is er een einde gekomen aan een periode van vooral verliezen. De hoofdmacht van de club degradeerde twee keer achter elkaar en komt daardoor op dit moment uit in de derde divisie. Een niveau waarop verliezen ineens is ingeruild voor winnen, want de ploeg staat na zes van de tien wedstrijden bovenaan. “Dit is wel boven verwachting hoor”, zegt speler Robin Wildeman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wildeman maakte het allemaal mee. Hij zag toppers als Gerben Last en Jelle Bosman vertrekken en vervolgens blies Tafeltennis Zwolle zelf de aftocht. De eerste divisie was geen doen, de tweede divisie eigenlijk hetzelfde verhaal. Vorig seizoen degradeerde de Zwolse formatie naar de derde divisie, waarin het plots veel beter gaat. De eerste zes wedstrijden leverden 39 punten op en daarmee de koppositie. “Ik denk dat er twee belangrijke redenen zijn voor het succes”, legt Wildeman uit. “Ten eerste spelen we nu al een tijd samen en daardoor is er veel duidelijkheid. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren toch wel de nodige ervaring opgedaan. Dat helpt ons nu mee.”

Toch komen de huidige prestaties een beetje uit de lucht vallen. De doelstelling was handhaving, de realiteit compleet anders. Een gekke gewaarwording. “Het is inderdaad een beetje raar, dat klopt. We hebben wel wat geluk met de samenstelling van de poule, maar toch waren we vooraf geen titelkandidaat. De doelstelling is handhaving, de ambitie nu de titel”, zegt Wildeman, die al een duidelijk recept voor handen heeft. Er mag niet verloren worden, maar dat is logisch. “Zolang we in elke wedstrijd minimaal een gelijkspel uit het vuur slepen, dan denk ik dat we kampioen worden. En als ik er nu naar kijk, dan verwacht ik dat er geen gekke dingen gaan gebeuren.”

Mocht Tafeltennis Zwolle die verbazingwekkende titel over de streep trekken, dan volgt een bijbehorende comeback in de tweede divisie. Het keert dan terug op het niveau waar het vorig seizoen nog mis ging. Wat er ook gaat gebeuren, één ding is duidelijk: het beleid van de club blijft hoe dan ook in stand. “Er komen geen spelers van buitenaf en we betalen ook niet. Als we promoveren, dan zou het niet gek zijn als we wat versterking krijgen. Maar dat moet dan vanuit IJsselstop (de combinatie tussen de jeugd van Zwolle en Hattem) komen”, roept Wildeman. Eerst moet het allemaal nog even gebeuren, die directe terugkeer naar de tweede divisie. Maar dat er nu over gepraat wordt, is al een wonder op zich.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws