TT Zwolle schept voorwaarde voor talent

| 06-03-2015

Geduld is ook voor Tafeltennis Zwolle een schone zaak. Het vlaggenschip van de tafeltennisvereniging degradeerde zoals gedacht naar de tweede divisie, waarin het de afgelopen weken begon met twee nederlagen. Een herhaling van zetten ligt in de lijn der verwachting, maar daar maalt niemand om. “We willen een platform creëren voor onze talenten”, zo stipt speler Robin Wildeman nog maar eens aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tafeltennis Zwolle vaart een andere koers. Een jaar geleden nam de club afscheid van spelers als Gerben Last en Jelle Bosman, die tot dan toe uitkwamen in de eredivisie. Nadat deze tafeltennissers afscheid hadden genomen, begon de Zwolse vereniging aan een nieuwe tocht. Eigen jongens in het eerste team, talenten opleiden en die jonge honden uiteindelijk een plaats bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen. “Tot dusver gaat dat naar behoren”, stelt Wildeman. “Vanuit de jeugd zit er al wel wat aan te komen en ook de binding met ons team is volop aanwezig. Wij zijn allemaal jongens van de club en je merkt dat die samenstelling aantrekkingskracht losmaakt.”

Die aantrekkingskracht moet zorgen voor het behoud van de talentvolle tafeltennissers. Degradatie uit de eerste divisie was verwacht en bij degradatie uit de tweede divisie is er nog geen man overboord, maar verder dan de derde divisie mag de vereniging niet zakken. “Het moet niet zo zijn dat ons eerste herenteam in de onderafdeling speelt. Dan gaan de talenten elders kijken, omdat daar het niveau wel acceptabel is”, weet Wildeman, die Lisette van Es als voorbeeld noemt. Het 15-jarige talent speelde voor Tafeltennis IJsseltop (combinatie tussen Smash ’70 en TT Zwolle), maar besloot eind 2014 over te stappen naar eredivisionist Hilversum. Puur voor het niveau.

In de toekomst moeten goede Zwolse tafeltennissers onderdak kunnen vinden in eigen stad. Onder de vlag van Tafeltennis IJsseltop spelen de jeugdleden al op een behoorlijk niveau en dat moet uiteindelijk overwaaien naar de senioren. Mocht die doorstroom uiteindelijk op gang komen, dan staan Wildeman & Co hun plaats maar wat graag af. “Als bijvoorbeeld Stephan Jansman zich bij ons voegt, dan hebben we er het liefst nog een talent bij. Dan kunnen we een mix van talent en ervaring samenstellen”, schetst Wildeman de situatie. Het is kenmerkend voor het nieuwe beleid van Tafeltennis Zwolle, waarin geduld nog heel even het toverwoord is. Maar dat wat goed is, komt snel.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Tafeltennis IJsseltop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws