TT Zwolle op jacht naar directe handhaving

| 04-02-2014

De tafeltennissers van Tafeltennis Zwolle zijn veroordeeld tot de eredivisie B. In de reguliere competitie eindigde de Zwolse formatie op een negende plaats, waardoor het nu een competitie speelt tegen degradatie. Om handhaving te bewerkstelligen is een plaats bij de eerste twee nodig. “Maar dat is zeker haalbaar. Het is heel reëel om te gaan voor handhaving, want alleen DTK ’70 is echt beter”, zegt speler Jelle Bosman.

© Annet van Raalten

TT Zwolle speelt met vijf andere ploegen een hele competitie, met als inzet twee plaatsen in de eredivisie. De ploeg komt in de degradatiepoule de eredivisionisten DTK, Scylla en Pecos tegen, plus twee formaties uit de eerste divisie. Vier eredivisionisten die vechten om twee plaatsen, maar van angst is bij de Zwollenaren geen sprake. “DTK is wat beter en Scylla is gelijkwaardig aan onze ploeg. Pecos was in de eerste competitie wel beter, maar zij zijn hun kopman kwijt. Die is vertrokken naar Canada, waardoor ze een stuk zwakker zijn geworden”, analyseert Bosman de tegenstanders. “Ik denk dan ook dat Scylla onze voornaamste concurrent is. Maar een plek bij de eerste twee moet er zeker in zitten.”

Mocht TT Zwolle niet bij de eerste twee eindigen, dan is er ook nog een uitweg mogelijk via de derde plaats. “Dan speel je promotie-/degradatiewedstrijden tegen een ploeg uit de eerste divisie. Daar kunnen wij haast niet van verliezen, want dat zijn best zwakke ploegen. Ik zie ons sowieso bij de eerste drie eindigen, dus ga er op dit moment vanuit dat wij ook komend seizoen in de eredivisie actief zijn”, spreekt Bosman klare taal. De beslissende competitie begon voor de Zwollenaren 25 januari. Uit bij DTK ging de ploeg met 4-2 onderuit. “Maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Wij deden niet onder voor DTK, maar op de spannende momenten forceerden zij net de beslissing. We hebben in elke wedstrijd kansen gehad”, zegt de tafeltennisser.

Mocht het onverhoopt toch niet lukken om handhaving voor elkaar te krijgen, dan wacht TT Zwolle een aftocht naar de eerste divisie. Een gedevalueerde eerste divisie, gezien de uitbreiding van de eredivisie. “Dat zou echt verschrikkelijk zijn. De eredivisie wordt qua teams groter, waardoor het niveau in de eerste divisie heel laag komt te liggen. Ik zit er niet op te wachten om in die competitie te spelen”, aldus Bosman. Om van klassebehoud een feit te maken heeft de Zwolse ploeg nog negen wedstrijden de tijd. Te beginnen aankomende zaterdag, met een thuiswedstrijd tegen opnieuw DTK ’70. “Maar de wedstrijden tegen Scylla zijn belangrijker. En daarnaast moeten we tegen de zwakkere tegenstanders minder punten weggeven. Dan ben ik zeker niet bang voor degradatie”, sluit een hoopvolle Bosman af.

Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Jelle Bosman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws