Triathlon Zwolle met vijfhonderd atleten

| 02-09-2014

Liefst vijfhonderd triatleten beginnen op zaterdag 20 september aan de vierde editie van de Triathlon Zwolle. Zowel gelouterde triatleten als beginnende triatleten strijden dan op twee verschillende afstanden. “Triathlon Zwolle is populair, met name omdat het een laagdrempelige triatlon is. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de sport”, meldt de organisatie.

© Annet van Raalten

De inschrijving zat snel vol, de deelnemers kijken er naar uit en de organisatie is er bijna klaar voor. Op zaterdag 20 september doen vele triatleten mee aan de vierde editie van de Triathlon Zwolle. De startbewijzen voor de individuele triatlon waren al snel vergeven en mede daarom haalt de organisatie alles uit de kast om het evenement weer tot een waar succes te maken. “Alles is vol, op de trio-triatlon na. Inschrijven met een team van drie kan nog tot 10 september.” De overige deelnemers, zo'n vijfhonderd, doen mee aan de achtste triatlon of de kwart triatlon.

De organisatoren leggen inmiddels de laatste hand aan de voorbereidingen. Een vaste groep vrijwilligers is actief met deze werkzaamheden en tevens op de dag zelf. Om die vaste kern wat te ontlasten, zoekt men nog altijd helpende handen. “Uiteraard kan een evenement als deze alleen maar een succes worden met behulp van veel vrijwilligers. Mensen die graag een handje willen helpen, kunnen zich dan ook melden bij de organisatie. Alle hulp is welkom.” De triatlon begint om 10.00 uur met het zwemmen in de Milligerplas, waarna er wordt gefietst door Stadshagen en over de dijk richting Hasselt. Na het hardlopen door de wijk worden de laatste triatleten rond 15.00 uur over de finish verwacht.

Paratriatlon
Ook dit jaar kent de Triathlon Zwolle weer een paratriatlon. “Het experiment van vorig jaar is, mede door de samenwerking met De Vogellanden, goed verlopen. De atleten en begeleiders waren zeer enthousiast en doen dit jaar weer mee”, aldus de organisatie. Op dit moment hebben er zich al zeven teams van drie sporters ingeschreven, maar de organisatoren hopen dat er meer volgen. “Er zijn nog altijd startbewijzen te verkrijgen.”

Triatlon, Triade, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws