Triathlon Zwolle groeit langzaamaan door

| 15-09-2015

De Triathlon Zwolle is ook dit jaar weer een stukje groter. De vijfde editie van het evenement staat voor aankomende zaterdag op de rol, waaraan in totaal 650 deelnemers meedoen. Ten opzichte van een jaar eerder een stijging van liefst 140. “Daardoor is het drukker op het parcours. Als we nog verder willen groeien, dan moeten we de starttijden verder uitsmeren”, roept organisator Martin de Munnik.

© Annet van Raalten

Zwemmen in de Milligerplas, fietsen langs het Zwarte Water en vervolgens weer hardlopen rond de Milligerplas. Het is kort en krachtig wat de triatleten zaterdag te wachten staat. Er gaan dan in totaal 650 deelnemers van start, die verschillende afstanden afleggen. Er kan gekozen worden uit een achtste triatlon, een kwart triatlon en die kunnen beiden ook in teamverband worden afgelegd. Zwollenaar Klaas Jan Arkema geldt als één van de favorieten. Hij doet de kwart triatlon. “Maar het is voor ons niet belangrijk om alleen maar toppers aan de start te krijgen. Het is iets voor de breedte en dat moet zo blijven. Iedereen moet mee kunnen doen. Een eindtijd of iets dergelijks maakt ons ook niet uit”, vertelt De Munnik.

En dat iedereen mee wil doen, blijkt wel uit het deelnemersaantal. De triatleten komen zaterdag weer massaal naar Stadshagen, om daar tot een grootse prestatie te komen. Zij kunnen een optimale organisatie verwachten, die verder is geprofessionaliseerd. Wel worden er nog de nodige vrijwilligers gezocht. “Voor ieder parcours moeten we de nodige vrijwilligers hebben. Het is niet zo dat we in nood zitten, maar we kunnen nog wel hulp gebruiken. We zoeken nog een man of vijftien.” Het komt allemaal voort uit de groei van het evenement. Meer deelnemers is meer geregel, waar meer helpende handen bij nodig zijn.

Voor volgend jaar staat de organisatoren in ieder geval nog meer groei te wachten. Niet alleen qua reguliere deelnemers, maar ook qua para-atleten. De komende twee jaar is het NK Paratriatlon namelijk in Zwolle. “Dat vergt nog meer voorbereidingen”, weet De Munnik nu al. “De bond stelt enorm veel eisen en daar moeten we aan voldoen. Maar in een Paralympisch jaar is deze toevoeging natuurlijk prachtig.” Eerst staat echter de editie van 2015 nog voor de deur. Als de deelnemers tevreden zijn, is de organisatie dat ook. “Iedereen moet met een goed gevoel naar huis gaan.”

Triatlon, Triade, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws