Triade-teams doen goed mee in Almere

| 02-06-2014

Zowel het dames- als het herenteam van de Zwolse triatlonvereniging Triade heeft zondag goede zaken gedaan tijdens de tweede wedstrijd in de landelijke eerste divisie. In Almere eindigden de dames op een tiende plaats, terwijl er in totaal 29 damesteams in actie kwamen. De heren finishten, ondanks technische problemen, knap op de twaalfde plek.

Voor het damesteam kwamen Saskia Bekhuis, Esmeralda Spek-Hovestad en Olga Appelo in actie. Voor het eerst in de geschiedenis van de eerste divisie stond er een individuele stayersprint op het programma. Dit betekende voor de deelnemers 750 meter zwemmen in open water, 20 kilometer fietsen - waarbij gestayerd mocht worden - en 5 kilometer hardlopen. Vooral het fietsonderdeel was een waar spektakel door het kaarsrechte parcours in Almere en de twee keerpunten van 180 graden, waar in groepen volle bak op af werd gereden. De dames van TV Triade staan na twee competitiewedstrijden nu op een gedeelde achtste plaats, samen met TV Arnhem en Triathliem uit Didam.

Bij de heren stonden Frank Eggink, Han Peter Lucas, Geert-Jan Vos en Klaas Jan Arkema aan de start. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de eerste divisie. Bij de massastart in open water kwam Arkema dan ook in de achterhoede uit het water, maar tijdens het fietsonderdeel maakte hij veel tijd goed. De andere heren kwamen op korte afstand van elkaar uit het water. Onder leiding van Geert-Jan Vos kon tijdens het fietsen het verschil worden gemaakt, maar door technische problemen verloren de heren toch kostbare tijd. Uiteindelijk finishten de heren van TV Triade op een verdienstelijke twaalfde plaats. In de tussenstand staan ze nu op de dertiende plaats. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan is een top-10 klassering nog in zicht.

De op één na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triatlonsport gaat over in totaal vijf races. De eerstvolgende wedstrijd is op 28 juni in Oud Gastel, waar Esmeralda Spek-Hovestad, Francis van der Schoot en Kim van Ittersum aan de start zullen verschijnen voor de Olympische afstand (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen). Bij de heren komen Sebastiaan van de Berg, Geert-Jan Vos, André Plette en Peter van Grootheest in actie voor TV Triade. Vorig jaar eindigde het damesteam op een uitstekende vijfde plaats. Het herenteam van TV Triade kwam vorig jaar uit in de eredivisie. Zowel het dames- als het herenteam wordt gesponsord door FastForward Wheels en KokkieBikes. Kijk voor meer info op www.tvtriade.nl en www.eerstedivisietriathlon.nl.

Triatlon, Triade

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws