Triade gaat voor plek bij de eerste zestien

| 07-05-2013

“Een plek bij de eerste zestien en dus handhaving in de eredivisie. Dat is ons doel”, zegt Peter van Grootheest van het sterkste herenteam van triatlonvereniging Triade. Voor de Zwolse formatie gaat zaterdag in Enschede de Lotto Eredivisie Triathlon van start. De Lotto Eredivisie Triathlon bestaat uit vijf wedstrijden.

De openingswedstrijd in Enschede is meteen een speciale. Op de Campus van de Universiteit Twente staat zowel een individuele supersprint-triatlon als een teamwedstrijd op het programma. ‘s Morgens starten de vier triatleten van de teams één-voor-één voor een wedstrijd van 175 meter zwemmen, 7,5 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. ‘s Middags gaan de atleten als team van start voor een triatlon van 475 meter zwemmen, 18,5 kilometer fietsen en 4,5 kilometer hardlopen. Voor het klassement worden alle tijden bij elkaar opgeteld.

Namens het 6-koppige team van Vivera/Triade bijten Han Peter Lucas, Geert Jan Vos, Sebastiaan van den Berg en Peter van Grootheest het spits af in Enschede. Frank Eggink en Remco Kemper komen bij andere wedstrijden in actie. Op zaterdag 11 mei begint de Apex 1e Divisie Triathlon. Ook daarin is Triade vertegenwoordigd, zowel met een heren- als met een damesteam.

Triatlon, Triade, Peter van Grootheest

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws