Tri Team Tegenkracht mikt op podiumplek

| 22-04-2015

Tri Team Tegenkracht is klaar voor het nieuwe triatlonseizoen. Komende zondag start het team in de tweede divisie regio Noord met de Zwollenaren Han Peter Lucas, Frank Eggink en Klaas Jan Arkema. De vierde atleet die meedoet in de openingswedstrijd is de zeer ervaren Martin Breedijk uit Amsterdam. Het doel van Tri Team Tegenkracht is om zondag meteen een podiumplek te bemachtigen.

De eerste wedstrijd heeft plaats in Arnhem in de vorm van een teamsprint. Dit betekent dat het team met vier atleten zal starten tijdens het zwemonderdeel, met vier atleten het fietsonderdeel van 20 kilometer moet afwerken en vervolgens met drie atleten moet finishen bij het looponderdeel van 5 kilometer. Vorig jaar was Martin Breedijk in de tweede divisie al een paar keer succesvol voor Tri Team Tegenkracht. Hij mocht meerdere malen het podium betreden. Klaas Jan Arkema wist afgelopen weekend nog de sprinttriatlon van IJsselmuiden op zijn naam te schrijven. En ook Han Peter Lucas mocht afgelopen weekend het podium beklimmen. Hij finishte als derde op de sterk bezette 5 mijl van Zwolle-Zuid.

De triatloncompetitie bestaat een serie van vijf wedstrijden. In deze divisie strijden teams uit heel Nederland tegen elkaar om een felbegeerde plek op het podium. De verschillende teams zijn ingedeeld in de divisies Noord en Zuid. Naast het genoemde viertal bestaat Tri Team Tegenkracht uit de atleten Johan Neevel, Remko van Hove, Matijs Jansen, Willem van der Sterren, Wilbert Broekhuizen, Sten Iseger en Iwan Brink.

Wilbert Broekhuizen, Matijs Jansen, Triatlon, Klaas Jan Arkema, Tri Team Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws