Trefzeker ZAC geeft HTC lesje effectiviteit

| 07-06-2012

ZAC A1 speelt dinsdag 12 juni in de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal tegen Be Quick A1. Het fysiek sterke ZAC rekende donderdagavond in de halve finale af met HTC A1. Opmerkelijk genoeg waren de meeste kansen voor HTC, maar de formatie uit Zwolle-Zuid sprong zeer goed om met de kansen die het kreeg en won met 5-1. De andere halve finale tussen WVF en Be Quick eindigde in 0-7.

In de eerste helft waren ZAC en HTC behoorlijk aan elkaar gewaagd. Tweedeklasser HTC kreeg de beste kansen, maar de kampioen van de eerste klasse had donderdag aan twee mogelijkheden genoeg om een 1-0 voorsprong te nemen. ZAC-aanvaller Robbin Bastiaan tekende voor het enige doelpunt voor rust. In het tweede bedrijf kwam HTC ijzersterk uit de startblokken en leek de achterstand in rap tempo om te buigen in een voorsprong, ware het niet dat de aanvallers het doel niet konden vinden. Allereerst kreeg Rik La Faille twee grote kansen op de gelijkmaker en kort daarna schoof Edi Hanson in een kansrijke positie de bal voorlangs.

ZAC-doelman Lucah Huitsing, die een goede partij speelde, hoefde zich dus absoluut niet te vervelen. Maar ondanks de opgelegde kansen voor HTC bleef ZAC zeer kalm. En even later werd duidelijk waarom. In de eerste de beste kans van ZAC na rust zorgde Lex Heimerikx namelijk met een knappe goal voor de 2-0. En een paar minuten gooide Tom Hindriks, na een snelle counter, de wedstrijd in het slot: 3-0. Edi Hanson redde vervolgens nog wel de eer voor HTC, maar de halve eindstrijd eindigde door treffers van Lex Heimerikx en Robbin Bastiaan uiteindelijk in 5-1, waardoor ZAC door gaat naar de finale. HTC speelt dinsdag 12 juni om plek drie tegen WVF.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, HTC, Sportpark De Weide Steen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws