Trainerscarrousel: Meer en meer duidelijk

| 04-12-2015

De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait inmiddels op volle toeren. In Zwolle gaven al acht van de vijftien trainers duidelijkheid en daarvan besloten er liefst zeven om niet bij te tekenen. Alleen Edon-trainer Jeroen de Vries blijft tot dusver op zijn post. Hij beschikt bij de vierdeklasser nog over een verbintenis tot medio 2017.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Vries is op dit moment bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Edon en doet het met zijn ploeg naar behoren. In de vierde klasse C doen de Zwollenaren mee in de bovenste regionen van de ranglijst, al zijn de topploegen Olympia ’28 en Swift ’64 al wel een eindje weg. De achterstand op de koplopers bedraagt op dit moment zeven punten. De Vries tekende bij zijn aanstelling een contract voor twee seizoenen en blijft daardoor sowieso nog een seizoen werkzaam voor de club. “Naar alle waarschijnlijkheid blijf ik hier wel werken ja”, reageerde De Vries al eens. De coach was eerder in zijn carrière al hoofdtrainer bij HTC en actief bij Berkum.

Wisseling van de wacht
De overige clubs waar duidelijkheid is maken zich op voor een wisseling van de wacht. In de eerste klasse nemen Freddy Smit, Willem Brouwer en Arnie Pot afscheid van respectievelijk, WVF, Berkum en Be Quick ’28. Stephan Rahantoknam verlaat SVI en ook bij HTC zijn ze inmiddels op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. Zondag hoofdklasser Dieze West neemt na dit seizoen afscheid van Michel van Oostrum en Marcel Poppe gaat Wijthmen verlaten. Bij Ulu Spor, SV Zwolle, CSV ’28, HFC Storica, ZAC, Zwolsche Boys en VSW is er nog geen duidelijkheid. “Nee, er is nog geen nieuws. We zijn er nog niet uit”, zo laat Gerrit Keestra van VSW bijvoorbeeld weten.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, VSW, Wijthmen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws