Tourspel: ‘Wil boven clubgenoten eindigen’

| 03-07-2019

Sportief Zwolle organiseert voor het tiende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er meerdere Zwolse deelnemers gevolgd en Niek Karrenbelt is er daar één van. Hij gaat samen met Jan Pieterman en Roy Dusink, clubgenoten van WVF, de strijd aan. “Ik wil voor Jan en Roy eindigen”, stelt Karrenbelt als doel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De drie Zwollenaren hebben allemaal een band met WVF en zijn fervent deelnemer van het Sportief Zwolle Tourspel. Karrenbelt is er al even druk mee, want allereerst stippelde hij uit wat voor etappes er op de rol staan. “Het is anders dan anders. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld negen sprintetappes, nu zijn dat er zeven. Daarnaast zijn er aardig wat etappes met heuvels, waar je specifieke renners voor nodig hebt. Het is daarom wikken en wegen. Ik kies voor Peter Sagan en Michael Matthews, want die kunnen de heuvels goed aan. Mijn dark horse is Adam Yates.”

Karrenbelt is er inmiddels wel uit, al weet hij niet wie hij in Parijs op het hoogste ereschavot kan verwachten. “Het is net als vroeger bij tentamens, je eerste ingeving is vaak het beste. Er is alleen geen uitgesproken favoriet. Dumoulin is natuurlijk weggevallen en van Geraint Thomas is het lastig te zeggen of hij er klaar voor is. Ik heb nu Egan Bernal en Enric Mas opgenomen in mijn ploeg”, vertelt de Zwollenaar, die qua Nederlanders hoopt op een gele trui voor Dylan Groenewegen. “Dat gaan we zaterdag zien. Als het lukt, kan het zondag tijdens de ploegentijdrit misschien nog een dag verlengd worden. Jumbo heeft een aantal hardrijders.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wielerliefhebber is jaarlijks van de partij in het Sportief Zwolle Tourspel. Daarnaast doet hij nog mee aan andere spellen, om zo de Tour van een extra dimensie te voorzien. Dit jaar speelt hij in het Sportief Zwolle Tourspel een wedstrijd in de wedstrijd, want hij neemt het op tegen clubgenoten Roy Dusink en Jan Pieterman. “Illusies om het spel te winnen heb ik niet, maar ik heb me voorgenomen om Roy en Jan voor te blijven. Dat zou ik wel leuk vinden”, lacht Karrenbelt, die de komende drie weken af en toe thuisblijft om naar een etappe te kijken. “Voor sommige ritten doe ik dat zeker ja. Hartstikke mooi.”

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2019? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 6 juli 10.00 uur!

Tourspel, Niek Karrenbelt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws