Tourspel: ‘Volledige controle Sky is jammer’

| 4 Maanden geleden.

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond deze editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Eduard Lindeboom is er daar één van. Hij is tevreden met zijn huidige 299ste plaats. “In het linkerrijtje”, lacht de liefhebber.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ook Lindeboom zat woensdagmiddag aan de buis gekluisterd. Hij bekeek het laatste half uur van de etappe en zag een waar spektakel. De eerste tikken werden uitgedeeld, met name door Geraint Thomas, Tom Dumoulin en Chris Froome. Dumoulin ging als eerste aan, in de laatste kilometers volgden de Sky-renners Thomas en Froome. “Ik denk wel dat Dumoulin een tik heeft uitgedeeld en dat de sterkste renners nu bovenaan staan. Je ziet op een gegeven moment dat er een Sky-trein op gang komt en dat die ploeg de volledige controle heeft. Dat is jammer”, vindt Lindeboom.

In het Sportief Zwolle Tourspel vindt Lindeboom zichzelf terug op een 299ste plaats, maar omhoog kijken is er hoogstwaarschijnlijk niet bij. “Als klassementsrenners heb ik Daniel Martin, Valverde en Zakarin. Zakarin valt nog een beetje tegen, daar had ik meer van verwacht. Ploegen die over Froome, Thomas of Dumoulin beschikken, gaan mij nog wel passeren”, denkt Lindeboom, die donderdag weer voor de buis zit om de volgende bergetappe te volgen. Dan wacht de finish op Alpe d’Huez. “Dat wordt mooi. Door het Tourspel kijk je er op een andere manier naar en daardoor blijft het leuk.”

Voor wat betreft de strijd om de gele trui verwacht Lindeboom dat Sky ermee aan de haal gaat. “Je hoort veel over de derde week, dat Sky dan mogelijk inzet op Thomas als Froome het niet redt. Die zullen wel het sterkst zijn. De jongens die vol hebben ingezet op de Tour, zoals Nibali en Quintana, geven nog niet thuis. Het wordt interessant, maar het duurt nog even. Parijs is nog ver.”

Waar staan de vijf Zwollenaren - die wij deze Tour volgen - na de eerste elf etappes in het klassement van het Sportief Zwolle Tourspel 2018?

10. Rick Mensink (1.268 punten)
299. Eduard Lindeboom (946 punten)
515. Rolien Duiven (830 punten)
530. Maarten de Waart (823 punten)
947. Wichert aan het Rot (573 punten)

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws