Tourspel: ‘Selecteren Teunissen geen logica’

| 08-07-2019

De strijd in de Tour de France is losgebarsten en zo ook in het Sportief Zwolle Tourspel 2019. Bij de vriendengroep ‘ZZ’ voert Gido ter Horst het hoogste woord, want hij staat op dit moment achtste. “Ik weet hoe hij Mike Teunissen heeft geselecteerd en dat heeft niets met logica te maken”, sneert Thijs Giesbers, die zelf 317e staat.

© Jan Burgman Fotografie

Teunissen, dat is de man die Ter Horst een toppositie op de ranglijst bracht. De Nederlander was in de eerste etappe de belangrijkste knecht van sprinter Dylan Groenewegen, die echter onderuit ging. Daarop besloot Teunissen voor eigen succes te gaan en tot ieders verbazing kwam hij als eerste over de meet. Het bracht hem de gele trui, die hij maandag voor de tweede dag op rij over zijn schouders trekt. “Ik weet dat Gido nog 4,5 miljoen over had en besloot om daar een Nederlander voor te selecteren. Teunissen was precies 4,5 miljoen en daarom heeft hij hem genomen. Gido heeft nu de grootste praatjes, maar zakt nog wel weg. Met zo'n team, dan kan het niet anders”, lacht Giesbers.

Zelf komt de Zwollenaar tot dusver niet verder dan een 317e plaats. Niet onaardig, maar ook geen positie om het van de daken te schreeuwen. “Het is een beetje de grijze middenmoot he, dat is jammer”, stelt Giesbers, die voornamelijk punten scoorde met sprinters als Elia Viviani en Caleb Ewan, maar ook met Wout van Aert. “Het belangrijkste is dat ik van onze groep geen laatste wordt en dat gaat niet gebeuren. Dat heb ik al wel geconstateerd. Al is de Tour nog lang. Hopelijk kan ik nog een rol van betekenis gaan spelen in de top.”

© Jan Burgman Fotografie

Giesbers koos in zijn ploeg voor een groot aantal sprinters, waarvan er ook enkele de heuvels over kunnen. Als klassementsmannen selecteerde hij Egan Bernal, Enric Mas en Jakob Fuglsang. Laatstgenoemde kwam in de eerste etappe hard ten val. “Dat zag er even niet goed uit. De laatste jaren had ik iedere keer klassementsrenners die in de eerste week uitvielen. Gelukkig kon Fuglsang zondag de schade beperken. Als hij het maandag voor elkaar krijgt om vooraan te eindigen, dan is de vorm weer terug. Gezien zijn voorbereiding is dit misschien wel het jaar van Fuglsang. Toch zeg ik nu Bernal.”

Tussenstand ‘Groep ZZ’:
8. Gido ter Horst 351 punten
142. Roy Supèr 278 punten
317. Thijs Giesbers 253 punten
370. Wesley Bruins 247 punten
399. Richard Teunis 243 punten
672. Nick Sickmann 212 punten
699. Dennis de Waard 208 punten
905. Germo Rahajaan 177 punten
922. Bas van Rijnberk 174 punten

Tourspel, Thijs Giesbers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws