Tourspel: ‘Roglic en Landa mijn troeven’

| 2 Maanden geleden.

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond deze editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Maarten de Waart is er daar één van. Na de eerste twee etappes van de Ronde van Frankrijk blijft hij positief gestemd over zijn Tourploeg.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 34-jarige Maarten de Waart is geboren en getogen in Zwolle. Hij is een groot sportliefhebber en als fysiotherapeut van FysioPlus Zwolle werkt hij dagelijks met sporters en topsporters. “Ik behandel onder meer topwielrenster Kirsten Wild en ben als fysio actief bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle”, vertelt Maarten de Waart, die in de zomer de Tour de France op de voet volgt. “Ik vind wielrennen heel leuk, doe het zelf ook en bij ons DuursportLab komen natuurlijk veel fietsers over de vloer. Je merkt wel dat mensen het steeds belangrijker vinden dat ze goed en prettig op de fiets zitten, dus de belangstelling voor onze bikefitting neemt zeker toe”, aldus de Zwollenaar.

Maarten de Waart is een vaste deelnemer aan het Sportief Zwolle Tourspel, want hij is immers een liefhebber van sport gerelateerde spelletjes. Zelf organiseert hij bijvoorbeeld jaarlijks samen met Hans Roman het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. “Klopt, die staat dit jaar voor 28 september op het programma, dus noteer het alvast in de agenda”, grapt De Waart, die na de eerste twee dagen van de Tour de France 2018 terug is te vinden op plek 615 in het Sportief Zwolle Tourspel. “Ik ben dankzij de overwinning van Peter Sagan al ruim honderd plaatsen gestegen, dus de keuze voor hem pakt goed uit”, zegt De Waart, die de afgelopen jaren Sagan steeds buiten zijn ploeg hield vanwege het prijskaartje. “Dan koos ik bewust voor een paar goedkopere renners. Dat heb ik dit keer niet gedaan. Sagan is die 34 miljoen tot dusver zeker waard.”

Naast Peter Sagan heeft de Zwolse sportfysiotherapeut ook sprintkanon Mark Cavendish in zijn ploeg opgenomen, maar die valt vooralsnog tegen. “Dat is inderdaad een dure investering, maar meestal blijft hij tot Parijs wel op de fiets zitten.” Hoge verwachtingen heeft De Waart verder van Primoz Roglic. “Dat is mijn grootste troef. Ik zie hem wel voor de eindoverwinning gaan. Het is lastig te voorspellen, maar ik vind Roglic niet minder dan bijvoorbeeld Vincenzo Nibali. Het grootste verschil zit hem in de prijs, want Roglic is veel goedkoper. Dat vind ik ook het leuke aan het Sportief Zwolle Tourspel. Door het budget word je gedwongen om er over na te denken”, aldus Maarten de Waart, die tot slot nog Mikel Landa aanstipt. “Dat is mijn tweede troef. Vorig jaar zat hij bij Sky natuurlijk aan de ketting, dus ik ben heel benieuwd wat hij nu als kopman van Movistar kan.”

Waar staan de vijf Zwollenaren - die wij deze Tour volgen - na de eerste twee etappes in het klassement van het Sportief Zwolle Tourspel 2018?

61. Rick Mensink (316 punten)
402. Eduard Lindeboom (218 punten)
615. Maarten de Waart (177 punten)
635. Rolien Duiven (174 punten)
861. Wichert aan het Rot (135 punten)

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws