Tourspel: ‘Pogačar scoort flink wat punten’

| 1 Maand geleden.

Joost de Wit is na de eerste week van de Tour de France de trotse koploper in het Sportief Zwolle Tourspel 2020. De nummer één van het klassement geniet vanaf zijn vakantieadres in Frankrijk volop van het wielerspektakel. “Ik kijk hier bijna dagelijks, aan de rand van het zwembad en onder het genot van een biertje, naar de slotfase van de etappe. En dat bevalt mij goed”, vertelt De Wit.

© A.S.O./ Alex Broadway

In de eerste van drie weken Tour weet Joost de Wit met zijn ploeg van twaalf renners maar liefst 969 punten te verzamelen. Daarmee staat hij negen puntjes voor op nummer twee Michel van Kessel. “Ik denk dat de combinatie van ‘goedkope sprinters’ en enkele ‘grote klassementsrenners’ mijn ploeg tot dusver succesvol maakt. Verder heb ik geprobeerd om de dragers van de diverse truien in mijn team op te nemen”, verklaart de koploper, die met Primož Roglič, Tadej Pogačar én Egan Bernal over misschien wel de drie grootste favorieten voor ‘het geel’ beschikt.

“Volgens mij is er vooralsnog geen enkele renner die er echt bovenuit steekt, maar Pogačar scoort - voor mij - flink wat punten. En de keuze voor de jonge Marc Hirschi pakt behoorlijk goed uit”, zegt De Wit, die de komende week beduidend minder punten verwacht te pakken in het Sportief Zwolle Tourspel. “De sprinters gaan minder kansen krijgen en de aanvallers des te meer. Dat is niet zo gunstig voor mijn ploeg. Al blijven de klassementsrenners uiteraard loeren op kansjes, want de verschillen in de top van het klassement zijn nog klein.”

© A.S.O./ Alex Broadway

In de strijd om de gele trui verwacht Joost de Wit vooral een strijd tussen de Sloven (Primož Roglič en Tadej Pogačar) en de Colombianen (Egan Bernal en Nairo Quintana). En wellicht kunnen de Franse renners Guillaume Martin en Romain Bardet zich mengen in de strijd. Met name Bardet heeft mij tot nu toe positief verrast. Het beloven in ieder geval nog twee mooie weken te worden”, aldus De Wit, die voor wat betreft het Tourspel de grootste vrees heeft voor Julian Alaphilippe en Sam Bennett. “Deze twee heren zitten niet in mijn ploeg en die kunnen nog wel wat roet in het eten gooien. Maar goed, we gaan het zien!”

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws