Tourspel: ‘Op dit moment geen Peter Sagan’

| 04-07-2019

Sportief Zwolle organiseert voor het tiende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er meerdere Zwolse deelnemers gevolgd en Roy Supèr is er daar één van. Hij gaat samen met een stel vrienden de strijd aan. “Een beetje tegen elkaar zeiken, dat is mooi”, lacht Supèr.

© Jan Burgman Fotografie

De vrienden doen al jaren mee aan het Sportief Zwolle Tourspel, waarin ze te herkennen zijn aan de toevoeging 'ZZ'. Er wordt zelfs om prijzen gespeeld, want zo moet de nummer laatst van alle vrienden een barbecue regelen. “En de winnaar krijgt van iedereen een sixpack bier, dat is hartstikke lachen. Het is ook leuk om te doen, we zijn met een man of acht, negen. Je merkt het nu al, dat het over de Tour gaat en dat iemand bijvoorbeeld roept dat hij echt een goed team heeft samengesteld. En natuurlijk een beetje afgeven op de slechtste van vorig jaar he, dat hoort zo”, vertelt Supèr.

Zelf heeft de Zwollenaar, onder andere bekend van het voetballen bij Zwolsche Boys, zijn team zo goed als gereed, al kunnen er hier en daar nog wat wijzigingen komen. De laatste twee dagen heeft hij de samenstelling gelaten zoals het nu is. “Maar dan lees je weer wat en dan denk je toch: misschien is dat wel een goede optie. Op dit moment kies ik niet voor Peter Sagan, terwijl er toch veel zijn die hem gewoon hebben. Ik twijfel er een beetje over, want voor hetzelfde geldt deelt hij weer een elleboogje uit. Daarbij is hij ook nog niet in vorm. Lastig.”

Een deel van de vriendengroep. - © Jan Burgman Fotografie

Wat ook lastig blijkt, is het selecteren van de mannen voor het klassement. Supèr zet op dit moment onder andere in op Egan Bernal en Geraint Thomas. “Het is echt lastig om te zeggen. Thomas is bijvoorbeeld gevallen en dat heeft zijn voorbereiding toch wat verstoord. Ik weet het niet”, duidt Supèr, die vooral hoopt dat hij zijn vrienden voor blijft. “Natuurlijk willen we in het klassement zo hoog mogelijk eindigen, maar dat is me eigenlijk nooit echt gelukt. Het gaat ons natuurlijk vooral om de prestige.”

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2019? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 6 juli 10.00 uur!

Roy Supèr, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws