Tourspel: ‘Ongeschreven regel verbroken’

| 24-07-2019

De strijd om de gele trui in de Tour de France is bijzonder spannend, maar rond het Sportief Zwolle Tourspel is de strijd in groep 'ZZ' minstens zo zenuwslopend. Al heeft Germo Rahajaan, die zelf de nummer 656 is, twijfels bij de selecties van zijn kameraden. Hij vertelt over de strijd, zijn eigen prestaties en de Tour.

© Jan Burgman Fotografie

Germo, heeft Bas van Rijnberk de barbecue al klaar staan?
“Haha, dat hoop ik wel ja, want ik denk dat het wel is beslist. Hij staat nu laatste en gezien het programma voor de laatste week denk ik niet dat hij nog veel punten gaat pakken. Ik moet zelf de barbecue ook nog geven trouwens, van vorig jaar. Ik eindigde toen als laatste, dus dit jaar is het wat beter gegaan. Dat was ook de bedoeling.”

Binnen jullie groep is het bovenin wel heel spannend zeg.
“Ja, dat is hartstikke spannend. Wesley Bruins had vorig jaar een complete sprintersploeg en draaide daardoor bovenin mee. Daar hebben we toen op af lopen geven, omdat het toch een beetje valsspelen was. Daardoor is er nu een ongeschreven regel, dat je geen sprintersploeg mag maken. Als je naar de teams bovenin kijkt, zijn dat toch bijna allemaal sprinters. De ongeschreven regel is een beetje verbroken en daar jennen we over natuurlijk, haha.”

© Jan Burgman Fotografie

Zelf sta je op plek 656. Ben je daar een beetje over te spreken?
“Zoals ik zei: het is beter dan vorig jaar en dat was het doel. Ik probeer altijd een beetje de bijzondere renners op te zoeken, een soort van anoniempjes. Nu heb ik bijvoorbeeld voor Enric Mas gekozen in plaats van Geraint Thomas. Ik probeer niet met de meute mee te gaan. Ik koos daarom ook voor Maximilian Schachmann en Adam Yates, maar die zakken een beetje door het ijs.”

De grote vraag is natuurlijk: wie gaat de Tour de France winnen?
“Ik heb Kruijswijk zelf niet, maar als Nederlander hoop ik natuurlijk dat hij wint. Alaphilippe gaat het niet redden, want in de Pyreneeën kraakte hij echt. Ik verwacht ook nog wel iets van Bernal, want die lijkt sterker dan Thomas. Ik ga er iedere middag zeker even voor zitten.”

Tussenstand groep 'ZZ'
138. Roy Supèr 1.494 punten
144. Gido ter Horst 1.488 punten
177. Wesley Bruins 1.466 punten
418. Richard Teunis 1.321 punten
583. Thijs Giesbers 1.226 punten
634. Dennis de Waard 1.195 punten
656. Germo Rahajaan 1.181 punten
686. Nick Sickmann 1.162 punten
896. Bas van Rijnberk 977 punten

Tourspel, Germo Rahajaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws