Tourspel: ‘Nairo Quintana gaat verrassen’

| 27-06-2013

“Ik denk dat de 23-jarige Colombiaan Nairo Quintana van Movistar iedereen zal gaan verrassen.” Dat zegt Zwollenaar Jasper Keulemans, winnaar van het Tourspel van Sportief Zwolle in 2012. “Quintana heeft dit jaar de Ronde van het Baskenland gewonnen en heeft zich vorig jaar al goed in de bergen laten zien in dienst van Alejandro Valverde.” Verder verwacht Keulemans vooral een mooie en spannende 100ste editie van de Tour de France.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Er zijn een hoop renners die zullen proberen topfavoriet Chris Froome eraf te rijden. En wanneer ik naar het routeschema kijk, dan zie ik een hoop leuke etappes. Zo starten ze dit jaar op het eiland Corsica, waarbij er vanaf de tweede etappe al gelijk serieus moet worden geklommen”, aldus de Zwolse Tourkenner, die denkt dat aan het einde van de Tour Chris Froome, Alberto Contador en Alejandro Valverde in Parijs op het podium zullen staan. Vertrouwen heeft Keulemans ook in de Nederlanders. “Ik denk dat we de Nederlanders volop in de aanval gaan zien dit jaar. Robert Gesink heeft een vrije rol gekregen, dus die gaat veel aanvallen. Johnny Hoogerland wil zeker zijn Nederlandse kampioenstrui in de aanval laten zien. En we hebben natuurlijk ook nog Bauke Mollema, die denk ik wel in de top-10 van het klassement zal gaan eindigen.”


Van de 22 ploegen in de Tour beschikt Garmin-Sharp volgens de winnaar van het Tourspel van vorig jaar over de sterkste formatie. “Met Ryder Hesjedal, Daniel Martin en Andrew Talansky heeft Garmin-Sharp drie sterke mannen in de gelederen die voor het klassement zullen gaan.” Tot slot gokt Jasper Keulemans dit jaar op een stunt van Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp). “Hij heeft dit jaar een eerste, tweede en vierde plek gepakt in de Giro, dus wellicht kan hij mij aan de nodige punten helpen.”

Doe mee!
Heb jij nog geen ploeg samengesteld? Ga dan snel naar het Sportief Zwolle Tourspel 2013 en beleef de Tour als een echte ploegleider. Stel je eigen ploeg van twaalf renners samen en strijd met andere Zwollenaren om de titel ‘Tourkenner van Zwolle’. En win natuurlijk fantastische prijzen. Maar ook als je jezelf geen tourkenner wilt noemen, dan heeft meespelen zeker zin. Deelname is gratis, maar wees op tijd. De Tour wacht op niemand! Tot zaterdag 29 juni 10.00 uur krijg je de tijd een ploeg van twaalf renners te formeren. Daarna is de inschrijving gesloten en is het als een zenuwachtige ploegleider afwachten hoe jouw twaalf renners het er vanaf brengen. Spanning en sensatie. Volg de Tour weer met die extra dimensie door mee te spelen op http://sportiefzwolle.nl/tour.

Wielrennen, Tourspel, Jasper Keulemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws