Tourspel: ‘Mijn ploeg gaat weer over de kop’

| 02-07-2019

Sportief Zwolle organiseert voor het tiende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er meerdere Zwolse deelnemers gevolgd en Adriaan van Bergen is er daar één van. De manager van Landstede Basketbal heeft zijn ploeg nog niet klaar. “Ik moet weer opnieuw gaan puzzelen”, zegt hij.

Van Bergen werd begin juni met Landstede Basketbal voor het eerst kampioen van Nederland. Met een beperkt budget lukte het Van Bergen om een kampioensploeg samen te stellen en wat dat betreft is hij ook bij het Sportief Zwolle Tourspel aan het goede adres. Toch moet hij nog wat hobbels over, zo blijkt als hij de samenstelling van zijn ploeg tevoorschijn tovert. “Er gaan er steeds meer niet naar de Tour, dus het zit nog niet echt mee”, lacht Van Bergen, die jaarlijks meedoet aan het spel. “Nu zie ik weer dat John Darwin Atapuma niet meedoet. De ploeg gaat dus weer over de kop.”

Waar Van Bergen eerder altijd voor een verhouding van 75 procent sprinters en 25 procent klassementsrenners koos, heeft hij die tactiek ditmaal gewijzigd. Hij gaat voor vier sprinters, vier klassementsrenners en vier avonturiers. “Het parcours is anders. Je hebt al heel snel een ploegentijdrit en ze gaan na een paar dagen al de heuvels in. Daarom die keuze, want ik verwacht dat de Tour al in de eerste week op de kop gaat”, duidt de ploegleider, die hoopt dat hij het beter gaat doen dan vorig jaar. “Mijn ploeg heet 'Ditjaarmoethetnogbeter'. Het wordt alles of niets.”

‘Niet te voorspellen’
Van Bergen verwacht een open Ronde van Frankrijk en een winnaar durft hij dan ook niet aan te wijzen. “Je zag eerder dat Sky de beste was en het echt controleerde. Ik denk dat het nu anders gaat zijn en dat het daarom ook heel erg interessant wordt. Ik heb zelf Egan Bernal in mijn ploeg, maar ik verwacht niet dat hij gaat winnen. Hij zal derde, vierde of vijfde worden. Over een favoriet kan ik echt geen uitspraken doen, dat is niet te voorspellen. Maar ik ga zeker kijken, want het wordt hartstikke leuk. Ik ga vanuit mijn hangmat absoluut een paar keer naar de televisie lopen.”

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2019? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 6 juli 10.00 uur!

Adriaan van Bergen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws