Tourspel: ‘Liever Peter Sagan dan Kittel’

| 05-07-2018

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Rolien Duiven is er daar één van. Zij voorspelt dat Vincenzo Nibali de Ronde van Frankrijk gaat winnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 38-jarige Rolien Duiven is afkomstig uit Zwolle en een sportliefhebber in hart en nieren. Naast dat ze allerlei sporten op de voet volgt, is ze zelf actief als triatleet bij Triade. “Ik zwem, fiets en loop dus veel en daarnaast volg ik alles wel. Het Tourspel is ook echt iets voor mij”, vindt Duiven, die het vooral leuk vindt om te puzzelen met het budget. “Je kunt niet alle grote namen nemen, dus moet je ook enkele onbekenden kiezen. Voor dit jaar ben ik er nog niet echt uit. Ik had eerst zes namen staan, maar ik had nog maar vier miljoen over. Dat gaat ‘m niet worden, dus moet ik weer opnieuw kiezen.”

De Zwolse is een liefhebber van Peter Sagan, die hoe dan ook een plekje in haar ploeg krijgt. “Je kiest ook voor renners die je aanspreken en die je een overwinning gunt. Voor mij zijn dat de Nederlanders, zoals Bauke Mollema, Robert Gesink en Dylan Groenewegen. Bij de sprinters kies ik dan liever voor Peter Sagan in plaats van Marcel Kittel. Froome komt er ook niet in”, lacht Duiven, die zich niet zo bezighoudt met de hele situatie omtrent de Brit. “Het is niet mijn favoriete renner, maar dat was al zo. Het liefst hou ik me niet bezig met zaken als doping, want daar wordt het niet leuker van.”

Voorspelling: Nibali wint
Aan een voorspelling durft Duiven zich wel te wagen, al staat haar team dus nog in de steigers. “De groene trui is voor Sagan en ik denk dat Nibali de Tour gaat winnen. Froome heeft de Giro al gewonnen, dus dat wordt afwachten”, besluit ze.

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2018? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 7 juli 10.00 uur!

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws