Tourspel: ‘Kruijswijk straalt het niet echt uit’

| 26-07-2019

Roy Dusink komt in het Sportief Zwolle Tourspel niet verder dan de grijze middenmoot en dat valt de Zwollenaar toch een beetje tegen. Hij kijkt bewonderenswaardig naar Martijn Ruijsch, clubgenoot bij WVF. “Hij staat 46ste en dat is waar je ook graag wil staan”, zegt Dusink, die wel beter scoort dan Niek Karrenbelt en Jan Pieterman.

© Jan Burgman Fotografie

Even leek Dusink de stijgende lijn te pakken te hebben, want voor de laatste rustdag steeg hij naar een positie rond de 350ste plaats. Na de rustdag volgde er echter een sprintetappe en daardoor viel Dusink weer een stuk terug. Op dit moment is hij met 1.396 punten de nummer 412 van de ranglijst. “Ik kijk wel goed naar de ploegen bij de eerste honderd en dan zie je toch veel sprinters. Zo'n team moet ik volgend jaar ook maar eens gaan maken, denk ik. Er zit toch een beetje winnaarsmentaliteit in, dus voor een plaats bij de eerste honderd wil je wel meedoen. Met mijn huidige positie ben ik niet echt tevreden, haha.”

Dusink koos voor een aantal sprinters, maar kon zijn Nederlandse hart niet uitschakelen. Zo maakt Steven Kruijswijk deel uit van zijn ploeg, maar voor echt veel punten zorgt hij niet. “Hij fietst een beetje mee, maar echt punten pakken doet hij niet. Ik denk ook niet dat Kruijswijk de Tour gaat winnen, want hij straalt niet echt uit een winnaar te zijn. Op dit moment zeg ik Julian Alaphilippe, omdat ik denk dat hij niet gaat breken. Hij toont een ongelooflijke mentaliteit. Al blijft het lastig, want misschien staat Geraint Thomas toch wel op. Ik mis in ieder geval geen minuut en zit er vanmiddag weer klaar voor.”

© Jan Burgman Fotografie

In de strijd met zijn clubgenoten is hij wel de lijstaanvoerder. Dusink staat op plaats 412, terwijl Niek Karrenbelt 622ste staat. Jan Pieterman is de nummer 905 van de ranglijst. “Het is ook een beetje stil in de appgroep. Misschien door vakantie of de warmte. Ik weet het niet. Laatst zat Thomas Scully mee in een ontsnapping en dat is de enige renner die bij mij geen punten heeft gehaald. Toen heb ik nog even een berichtje gestuurd, dat het misschien ging gebeuren. Dat lukte niet”, lacht Dusink, die blijft kijken hoe hij volgend jaar een beter team kan samenstellen. “Het is net voetbal: je kunt het helemaal dood analyseren.”

Tourspel, Roy Dusink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws