Tourspel: ‘Ik hoop op Bernal en Kruijswijk’

| 3 Maanden geleden.

Roy Dusink staat na de eerste vier etappes van de Tour de France op plek 425 in het Sportief Zwolle Tourspel. “Ik heb maar een paar sprinters in mijn ploeg, dus ik ben door de uitslag van dinsdag weggezakt van de 155ste positie naar plaats 425”, stelt Dusink, voorzitter van de technische commissie van WVF, die in het Tourspel nog wel altijd boven zijn clubgenoten Niek Karrenbelt (481) en Jan Pieterman (808) staat.

© Jan Burgman Fotografie

“Met Dylan Groenewegen en Sonny Colbrelli is het aantal topsprinters in mijn ploeg klein. Ik heb nog wel Michael Matthews, die in de vijfde etappe wellicht een gooi kan doen naar de zege. Hij kan een beetje klimmen en is tevens snel. Daarnaast verwacht ik nog wat van Wout van Aert”, aldus Roy Dusink, die in het Sportief Zwolle Tourspel het grootste gedeelte van zijn budget heeft gespendeerd aan klimgeiten. “Ik hoop natuurlijk op Egan Bernal en op Steven Kruijswijk. De keuze voor Kruijswijk heeft vermoedelijk meer met chauvinisme van doen, dan dat het een wijs besluit is geweest. Maar goed, we gaan het zien.”

Naast Bernal en Kruijswijk beschikt Dusink ook nog over onder meer de Fransman Thibaut Pinot en Jakob Fuglsang. “Met Pinot heb ik denk ik nog een aardige troef achter de hand. Fuglsang is helaas al twee keer gestuiterd, dus dat is wel een tegenvaller. Het hoort echter bij het spel”, zegt Dusink, die het elk jaar weer leuk vindt om met ‘slechts’ 150 miljoen te puzzelen en tot een mooie ploeg te komen. “Mijn jongste zoon Mats doet dit jaar ook mee. Hij stond na twee dagen op plek elf en staat nu 46ste. Ik heb hem een beetje geholpen en probeer hem ook enthousiast te krijgen voor de Tour de France. Dat vind ik hartstikke leuk. Zelf volg ik de Tour ook al van kleins af aan.”

© Jan Burgman Fotografie

Mede dankzij geletruidrager Julian Alaphilippe en Mike Teunissen draait de jonge Mats Dusink bovenin mee in het Sportief Zwolle Tourspel. “Alaphilippe is natuurlijk een echte klasbak. En Teunissen had ik eerst ook in mijn eigen ploeg opgenomen, maar op het laatste moment heb ik hem er helaas uit gegooid.” Al met al schaakt Roy Dusink in het Tourspel dus op meerdere borden. In de strijd met zijn zoon staat hij weliswaar op achterstand, maar in het klassement staan zijn clubgenoten Niek Karrenbelt en Jan Pieterman nog onder hem. “Klopt, maar er staan wel meer WVF’ers in de lijst. Martijn Ruijsch staat bijvoorbeeld op plek 104.”

Tussenstand WVF:
425. Roy Dusink 429 punten
481. Niek Karrenbelt 418 punten
808. Jan Pieterman 340 punten

Tourspel, Roy Dusink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws