Tourspel: ‘Het had zeker slechter gekund’

| 2 Maanden geleden.

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond deze editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Rick Mensink is er daar één van. Van de vijf levert hij tot dusver de beste prestatie, want de wielerliefhebber staat op een keurige 44ste plaats.

© Annet van Raalten

Heel gek is dat niet, want Mensink beschikt over een aanzienlijk aantal sprinters. Peter Sagan, die al twee etappes op zijn naam zette, is onderdeel van zijn ploeg en dat geldt ook voor mannen als Sonny Colbrelli en John Degenkolb. “Het had slechter gekund. Ik heb inderdaad veel sprinters in de ploeg, dus in de bergen wordt het afwachten. Mijn dark horse is Pierre Latour, die misschien voor het jongerenklassement en wat etappes kan gaan. Verder is het hopen op Alejandro Valverde”, weet Mensink, die wel Fernando Gaviria mist. “Ik heb heel veel gewisseld en uiteindelijk besloten hem eruit te laten. Daardoor ga ik nog wat zakken. Het is trouwens ook opvallend dat de renners van Wanty zoveel punten halen. Tipje voor volgend jaar, haha.”

Mensink had niet verwacht dat er op dit moment al aanzienlijke tijdsverschillen zouden zijn. Vooral de eerste etappe en de ploegentijdrit waren daar verantwoordelijk voor, waardoor onder andere Chris Froome schade opliep. “In de eerste etappe ging alles al op zijn kop, dat had natuurlijk niemand verwacht. In de sprints zijn de verhoudingen duidelijk, al kunnen we nog wat verwachten van Dylan Groenewegen en Marcel Kittel. Maar je moet vooraan sprinten om te winnen he”, weet Mensink, die nog vraagtekens heeft omtrent Tom Dumoulin. De Nederlander staat er goed voor, maar reed ook al een loodzware Giro. “De vraag is of hij het vol gaat houden. De tijd zal het leren.”

Waar staan de vijf Zwollenaren - die wij deze Tour volgen - na de eerste vijf etappes in het klassement van het Sportief Zwolle Tourspel 2018?

44. Rick Mensink (675 punten)
358. Eduard Lindeboom (514 punten)
584. Rolien Duiven (439 punten)
715. Maarten de Waart (402 punten)
801. Wichert aan het Rot (374 punten)

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws