Tourspel: ‘Het gaat zelfs beter dan gedacht’

| 12-07-2019

De renners in de Tour de France hebben inmiddels al zes etappes achter de rug en dat geldt ook voor Bas Tietema. De Zwollenaar, die op dit moment 273ste staat in het Sportief Zwolle Tourspel, volgt met zijn ‘Tour de Tietema’ de Ronde van Frankrijk op de voet. Het levert kostelijke filmpjes op, die hij via YouTube met de wereld deelt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tietema beschikt niet over een accreditatie en heeft dus eigenlijk geen toegang tot het parcours en de bijbehorende perszones. Toch komt de Zwollenaar op plekken waar vele wielerliefhebbers waarschijnlijk nooit gaan komen. Zo is hij in de eerst week al op bezoek geweest bij Deceuninck-Quick-Step, waar hij onder meer champagne dronk met ploegbaas Patrick Lefevre. Ook voltooide hij een challenge bij Astana, waar hij er voor zorgde dat het Magnus Cort aan niets ontbrak. “We wisten wel dat het heel leuk kon worden en dat is het ook. Het is allemaal zo verschillend. Ik denk dat het uniek is en dat de mensen er daarom zo positief op reageren”, zegt Tietema over zijn serie.

In het Sportief Zwolle Tourspel staat Tietema op een 273ste plaats, waar hij niet ontevreden over is. Renners als Peter Sagan, Julian Alaphilippe en Wout van Aert brachten hem een sloot aan punten, waardoor hij in de bovenste helft van de ranglijst meedraait. “Het gaat niet slecht he? Sagan, Alaphilippe en Van Aert zijn wel jongens die je in het spel nodig hebt. Zeker Van Aert is heel sterk. De eerste, echte krachtmeting was donderdag en het viel op dat Ineos niet heel dominant was. Als ik het nu moet zeggen, dan zie ik Egan Bernal, Geraint Thomas en Jakob Fuglsang als mannen voor het podium.”

De reis van Tietema door Frankrijk gaat vrolijk verder. Zeker voor de editors van dienst zijn het soms zware dagen. “Er gaat best veel tijd in zitten, maar het gaat goed hoor. Het gaat zelfs beter dan we zelf hadden gedacht. Nu gaan we snel door”, lacht Tietema, die zich dan naar de etappe van vrijdag begeeft. De renners krijgen 230 kilometer voor de kiezen, de langste rit van deze Tour de France.

Tourspel, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws