Tourspel: ‘Het gaat echt als een tierelier’

| 22-07-2019

De 106e editie van de Tour de France is voor iedere liefhebber smullen geblazen. De strijd om het geel is om de vingers bij af te likken, maar voor Adriaan van Bergen heeft het allemaal nog een extra dimensie. Hij doet in het Sportief Zwolle Tourspel immers mee om een topklassering.

De manager van Landstede Basketbal staat na de etappe van zondag, die gewonnen werd door Simon Yates, op een knappe 36ste positie. Zijn teamnaam luidt 'ditjaarmoethetnogbeter', maar die kan inmiddels wel worden gewijzigd in 'ditjaargaathetnogbeter'. “Het gaat echt als een tierelier”, begint Van Bergen zijn verhaal. “En met vier etappes in de Alpen ga ik waarschijnlijk nog verder stijgen. Met Kruijswijk heb ik een stabiele renner en in mindere mate geldt dat ook voor Jakob Fuglsang. Die twee kunnen mij bonuspunten bezorgen.”

Van Bergen beschikt ook over Julian Alaphilippe, die tot ieders verbazing nog steeds in de gele trui rijdt. Hij heeft een dikke minuut voorsprong op zijn concurrenten, die op hun beurt weer heel dicht bij elkaar staan. “Mijn voorspelling komt uit: er is geen chocola van te maken. Het is zo onvoorspelbaar, maar dat maakt het tegelijkertijd ook de leukste Tour in jaren. Als je ziet hoe Pinot ging, dat is hartstikke knap. Het levert uiteindelijk weinig op, maar ze proberen het wel. In de tijd van de Sky-boys was dat wel anders”, vindt de manager van Landstede Basketbal, die vrijwel iedere middag voor de buis zit om de verrichtingen te volgen.

Wie de Tour gaat winnen, daar durft Van Bergen amper iets over te zeggen. “Het is echt gokken, maar misschien toch gewoon Alaphilippe. Hij kraakte een beetje, maar hij heeft nog een voorsprong. Als het iedere keer bij een beetje blijft, dan kan het”, stelt hij. Voor wat betreft landgenoot Kruijswijk hoopt hij in ieder geval op een plaats in de top vijf. “Of hij de Tour kan winnen, weet ik niet. Het zou hem wel van harte gegund zijn. De top vijf is haalbaar, als het tegenvalt eindigt hij zevende of achtste. Hij rijdt in ieder geval heel stabiel.”

Adriaan van Bergen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws