Tourspel: ‘Heb stille hoop op Egan Bernal’

| 2 Maanden geleden.

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Eduard Lindeboom is er daar één van. Hij vertelt over de kanshebbers, maar ook over zijn persoonlijke favoriet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 45-jarige Eduard Lindeboom is geboren en getogen in Zwolle. Hij is sportliefhebber in hart en nieren en is in het dagelijks leven salesmanager bij een groothandel voor cadeau-artikelen. Daarnaast is hij al jarenlang actief in de voetbalwereld. Zo was Lindeboom hoofdtrainer bij HTC, WVF en op dit moment zwaait hij de scepter bij IJVV in IJsselmuiden. Ook volgt hij in de zomerperiode de Tour de France en in die hoedanigheid is hij een liefhebber van tourspellen. “De Stentor, Scorito en zo heb ik nog wel een paar spellen waar ik aan meedoe. Vorig jaar ben ik nog op de Champs-Élysées geweest, toen Dylan Groenewegen won. En een paar jaar geleden stond ik met een groep vrienden in bocht zeven op de Alpe d'Huez.”

Voor wat betreft de komende editie van de Ronde van Frankrijk heeft hij een heel lijstje met kanshebbers op de eindoverwinning. Vaste namen als Chris Froome, Nairo Quintana en Richie Porte komen voorbij, maar ook enkele outsiders. “Ik heb de stille hoop dat Egan Bernal het goed gaat doen, want dat is een supertalent”, weet Lindeboom. “Hij rijdt alleen voor Froome, dus het is afwachten wat voor stalorders hij krijgt. Verder is het belangrijk om wat parcourskennis te hebben. Hoeveel sprint-etappes zijn er en hoeveel sprinters selecteer je dan? Je kunt gaan voor Marcel Kittel en André Greipel, maar je moet ook hopen op een dark horse.”

Daniel Martin
De persoonlijke favoriet van Lindeboom is Daniel Martin, die hij als eerste selecteerde. “Als voetbaltrainer vind ik het mooi om aanvallend voetbal te spelen en dat mijn ploeg initiatief durft te nemen. Martin is een aanvaller pur sang en dat vind ik dus prachtig om te zien. Hij blijft maar gaan”, roept Lindeboom, die waarschijnlijk nog net voor het sluiten van de deadline (zaterdag, 10.00 uur) zijn team aanpast. “Je werkt met een budget. Dat is heel lastig, maar aan de andere kant ook mooi. Ik ga er nog wel even naar kijken.”

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2018? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 7 juli 10.00 uur!

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws