Tourspel: ‘Dumoulin er toch uit gelaten’

| 2 Maanden geleden.

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Wichert aan het Rot is er daar één van. Hij denkt dat Chris Froome ‘gewoon’ de Tour de France wint.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 71-jarige Wichert aan het Rot is een bekend Zwols gezicht. Hij was actief als burgerraadslid, was een korte periode raadslid en zet zich op verschillende gebieden in als vrijwilliger. Onlangs ontving hij nog ‘De Kei van Zwolle’, een prijs die wordt uitgereikt aan Zwollenaren die zich belangeloos inzetten voor de stad. “Ik doe allerlei vrijwilligerswerk, onder andere ook al veertig jaar lang bij voetbalvereniging WVF”, vertelt Aan het Rot, die tevens fervent sportliefhebber is. Zo volgt hij de Tour de France via radio en televisie. “De tijdritten volg ik meestal via de radio, voor de bergetappes zet ik de televisie altijd aan. Ik vind het hartstikke mooi.”

Om de Tour de France een extra dimensie te geven, doet Aan het Rot onder andere mee aan het Sportief Zwolle Tourspel. “Het is een gezellig spel, want de meeste namen van deelnemers ken je wel. Ik heb net nog even mijn team aangepast en er toch maar voor gekozen om Tom Dumoulin eruit te laten. Hij heeft in de Giro een flinke inspanning gedaan en daarom heb ik voor een ander gekozen”, vertelt Aan het Rot, die in zijn team een prominente plek voor Chris Froome heeft ingeruimd. “Hij heeft zo’n sterke ploeg om zich heen, het lijkt soms alsof hij naar boven wordt gedragen. Ik denk dat zijn ploeg het verschil gaat maken.”

Qua budget moet Aan het Rot nog wel even wat passen en meten. De toppers heeft hij inmiddels scherp op het netvlies staan, het kiezen van de mindere goden wordt nog een hele klus. “Je moet ook wat onbekenden kiezen en dat is gokken. Dan maar hopen dat zo’n onbekende het goed gaat doen”, lacht de Zwollenaar.

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2018? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 7 juli 10.00 uur!

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws