Tourspel: ‘Chris Froome geen zekerheidje’

| 04-07-2018

Sportief Zwolle organiseert voor het negende jaar op rij het Sportief Zwolle Tourspel. Rond de komende editie van het Tourspel worden er vijf Zwolse deelnemers gevolgd en Rick Mensink is er daar één van. De voormalig wielrenner blikt vooruit op de komende Ronde van Frankrijk. “Chris Froome is geen zekerheidje”, denkt hij.

© Annet van Raalten

De 23-jarige Rick Mensink is afkomstig uit Zwolle en werkt in het dagelijks leven in de financiële sector. Qua wielrennen hoef je hem niets te vertellen, want jarenlang zat hij fanatiek op de fiets. Hij trainde hard en veel, reed wedstrijden, waaronder meermaals de Ster van Zwolle. Inmiddels is het fanatieke er wel vanaf. “Ik doe het nog wel, maar recreatief”, vertelt Mensink. “Ik ben gaan werken in Amersfoort en heb daarom besloten om geen licentie meer aan te vragen. Op dit moment doe ik iets anders fanatiek en dat is waterpolo. Ik speel bij Swol 1894.”

Froome
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en helemaal als de Tour de France weer aan de horizon opdoemt. Mensink is een vaste deelnemer aan het Sportief Zwolle Tourspel en zo ook dit jaar. “Het is altijd leuk om even met zo’n ploegje te puzzelen en om te kijken of het binnen het budget past. Dit jaar doen er echt heel veel goede renners mee, waarvan er heel veel fris zijn. Froome misschien niet, het is afwachten hoe hij uit de Giro is gekomen”, zegt Mensink, die het niet vreemd vindt dat Froome überhaupt aan de start staat. “Ik vind de timing van de UCI wel heel belabberd. Een heel matig optreden.”

Als het over de favorieten gaat, dan denkt Mensink uiteraard aan Froome. Toch komen er ook andere namen op zijn lijstje voor, waaronder Vincenzo Nibali. “Het is heel lastig. Mijn geheim is dat ik goed naar het parcours heb gekeken en heb uitgestippeld welke etappes er zijn. Er is bijvoorbeeld een kasseienrit, die kan het hele klassement door elkaar gooien. En er zijn acht etappes die in een massasprint kunnen eindigen, dus daar moet je keuzes in maken. Uiteindelijk blijft het altijd een gok”, lacht Mensink.

Ook meedoen aan het Sportief Zwolle Tourspel 2018? Ga dan snel naar tour.sportiefzwolle.nl. Deelname is gratis en inschrijven is nog mogelijk tot zaterdag 7 juli 10.00 uur!

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws