Tourspel: ‘Appgroep is iedere avond leuk’

| 1 Maand geleden.

De tiende etappe in de Tour de France deed vele klassementsrenners pijn en in het Sportief Zwolle Tourspel moest Jan Pieterman opnieuw een stapje terug doen. Hij zakte naar de 936ste plaats. “Het houdt niet over, maar toch blijft het leuk”, vindt Pieterman, die van zijn WVF-clubgenoten de laagst geklasseerde is.

© Jan Burgman Fotografie

Pieterman had ingezet op onder andere Romain Bardet, Maximilian Schachmann en Tejay van Garderen, die tot dusver maar een klein aantal punten wisten te verzamelen. Zodoende moet Pieterman het op dit moment doen met een 936ste plaats en daarmee komt hij niet in de buurt van zijn clubgenoten van WVF. Niek Karrenbelt en Roy Dusink zitten elkaar wel op de hielen, want het verschil is slechts twee punten in het voordeel van Dusink. “In de appgroep blijft het iedere avond leuk hoor, ook voor mij. Het geeft zeker een extra dimensie”, lacht Pieterman.

De Zwollenaar gaat voor de komende editie wel op zoek naar een betere afstemming binnen zijn selectie en mede daarom heeft hij met Roy Dusink afgesproken om na de Tour te evalueren. “Zo kan ik misschien iets beter meedoen, want zo is het natuurlijk niets. Als ik naar de ploegen bovenaan kijk, dan hebben die allemaal renners waar ik nooit van gehoord heb. En de samenstelling moet anders. Ik denk acht sprinters en vier klassementsrenners”, zegt Pieterman, die ondanks zijn lage positie de Tour nauwlettend blijft volgen. “Iedere dag een half uur of een uurtje voor de televisie. Hartstikke mooi!”

© Jan Burgman Fotografie

Tussenstand 'Groep WVF'
450. Roy Dusink 869 punten
455. Niek Karrenbelt 867 punten
936. Jan Pieterman 582 punten

Tourspel, Jan Pieterman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws